Anasayfa /  Dünya

İtalya'da içinde 4 Türk'ün bulunduğu helikopterin enkazına ulaşıldı

İtalyan Ansa Haber Ajansı 7 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldığını duyurdu. Diplomatik kaynaklar da, İtalya'nın Toskana ile Emilia-Romagna bölgeleri arasındaki Apenin Dağları'nda enkazına ulaşılan helikopterdeki 7 kişiden kurtulan olmadığını bildirdi.

Abone ol
Abone ol 11 Haziran 2022 16:47

İtalyan Ansa Haber Ajansı, İtalya'da kaybolan ve içinde 4'ü Türk 7 kişinin bulunduğu helikopter enkazına ulaşıldığını ve 7 cansız beden bulunduğunu aktardı. 

Diplomatik kaynaklar da, İtalya'nın Toskana ile Emilia-Romagna bölgeleri arasındaki Apenin Dağları'nda enkazına ulaşılan helikopterdeki 7 kişiden kurtulan olmadığını bildirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çek mevkidaşı Jan Lipavsky ile gerçekleştirdiği basın toplantısında konuşmuş ve enkazın yerinin tespit edildiğini duyurmuştu. Çavuşoğlu'nun açıklamaları:

"İtalya'da bir helikopter kazası meydana geldi. Büyükelçimiz ve başkonsolosumuz bölgede. Araştırmalar vardı, biraz önce haber geldi, helikopterin düştüğü bölge bulunmuş ama henüz helikopterdeki kişiler hakkında bilgi edinemedik."

HELİKOPTERDEKİ 4 TÜRK'ÜN KİMLİKLERİ

Helikopterde Arif Cez, İlker Uçar, Serhat Kenar, Altuğ Erbil isimli Türk vatandaşları bulunuyordu. 

İTALYAN BASINI ENKAZIN BULUNDUĞUNU DUYURMUŞTU

Öte yandan, Corriere della Sera'nın haberine göre İtalya'da içinde 4 Türk'ün de bulunduğu ve kaybolan helikopterin kalıntılarının görüldüğü ancak helikoptere henüz ulaşılamadığı belirtilmişti. 

Gazzetta di Modena'da yer alan bir haberde ise yolculardan birinin fırtına çıktığında çektiği birkaç saniyelik videoyu oğluna gönderdiği belirtildi. Bu kişinin Lübnanlı yolculardan biri olduğu belirtilirken video ise yayınlanmadı.

ECZACIBAŞI HOLDİNG'TEN AÇIKLAMA

İtalya'da kayıp helikopterin enkazına ulaşılmasının ardından Eczacıbaşı Holding'ten açıklama yapıldı.

Açıklamada,  "İtalya'da kalkışından kısa bir süre sonra radardan kaybolan ve üç gündür arama çalışmaları süren helikopterden maalesef acı haber geldi. Arama ekiplerinin, bugün öğle saatlerinde helikopterdeki yedi kişinin cansız bedenlerine ulaştıkları açıklandı.  Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri kuruluşumuzda çalışan ve helikopterde bulunan Fabrikalar Direktörümüz Altuğ Erbil, Temizlik Kağıtları Yalova Fabrika Müdürümüz Arif Cez, Yatırım Projeleri Müdürümüz İlker Uçak ve Manisa Fabrika Üretim Yöneticimiz Serhat Kenar'ı kaybetmenin büyük acısı ve üzüntüsü içerisindeyiz.  Elim bir kaza sonucu hayatlarını kaybeden arkadaşlarımıza, helikopter pilotuna ve diğer yolculara Allah'tan rahmet, başta ailelerine ve tüm yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz" denildi.

Etiketler italya enkaz helikopter
Yorumlar