Anasayfa /  Spor /  Futbol

İtalya'da futbol hayatı durdu!

İtalya'da futbol hayatı durdu! İtalya Futbol Federasyonu, spor aktivitelerinin durdurulması kararının 14 Haziran'a kadar uzatıldığını açıkladı.

Abone ol
Abone ol 18 Mayıs 2020 22:45

İtalya'da tüm spor faaliyetleri 14 Haziran'a kadar başlamayacak. Ülke, normalleşme adımlarında bir üst seviye olarak futbol takımlarına toplu halde antrenman yapma izni vermeyi planlıyordu.

İTALYA’DA FUTBOL HAYATI DURUYOR 

Avrupa’da en çok virüs vakasına rastlanan İtalya, futbol konusunda en radikal kararların alındığı ülke oldu. Virüs tespitinden sonra İtalya Spor Bakanı Vincenzo Spadafora, ülkenin en üst düzey futbol ligi Serie A’da futbol müsabakalarının durdurulmasını talep etti. Lig yönetimi bu karara yanaşmayınca Bakan Spadafora, yönetiminin kararını ‘sorumsuzca’ olarak nitelendirdi.

Virüs vakaları kontrolsüz şekilde artınca tüm spor müsabakalarının seyircisiz oynanmasına karar verildi. 9 Mart itibarıyla, İtalyan hükümeti tüm spor müsabakalarını süresiz olarak iptal etti ve İtalya Kupası final maçı mayıs ayına ertelendi. İtalya’da ayrıca Serie A’nın play-off usulü ile sonlandırılması gündemde.

Juventuslu futbolcu Daniele Rugani’de korona virüsüne rastlanmasının ardından kulüp tüm spor faaliyetlerini durdurdu. Ayrıca Juventus’la geçen hafta maç yapan Inter de tüm faaliyetlerini 11 Mart gecesi itibariyle durdurdu.

Yorumlar