Anasayfa /  Foto Galeri

İtalya ve İspanya'da hayat normale dönüyor !

Hafta sonu ölüm oranlarındaki artışa rağmen İspanya’da milyonlarca insan işlerine geri dönmeye başladı.

İtalya ve İspanya'da hayat normale dönüyor ! - Sayfa 1

Dünya çapında corona virüs vakaları iki milyona yaklaşırken Avrupa’da karantina altında olan ülkeler bazı kısıtlamaları kaldırmaya hazırlanıyor. İspanya’da ülke genelindeki karantina devam etse de bazı fabrika ve inşaat işçilerinin iki haftalık yasaktan sonra işlerine dönmelerine izin verildi.

İtalya ve İspanya'da hayat normale dönüyor ! - Sayfa 2

Polis, metroda işe giden insanlara maske dağıttı.
İtalya, kitapçıların, kırtasiye dükkanları gibi bazı mağazaların yarın Avrupa’nın en uzun karantinasının gevşetilmesiyle yeniden açılmasına izin verecek.

İtalya ve İspanya'da hayat normale dönüyor ! - Sayfa 3

İspanya’da, pazar günü 619 kişinin öldüğü açıklanmasına rağmen kısıtlamaların kısmen kaldırılmasına başlandı. Ülkede, bazı bölgesel liderlerin ve sendikaların endişelerine rağmen zorunlu olmayan çalışma yasağı kaldırıldı. İspanya, ABD ve İtalya’dan sonra corona virüsten en çok ölümün yaşandığı üçüncü ülke.

İtalya ve İspanya'da hayat normale dönüyor ! - Sayfa 4

Bugün işe geri dönenler arasında, fabrika ve inşaat işçileri, güvenlik, telekomünikasyon ve gümrük gibi sektörlerde çalışan işçiler bulunuyor.
İşçiler ve iş yerleri, virüs bulaşmadığından emin olmak için katı düzenlemelere uymak zorunda kalacaklar. Polis, bazı şirketler yeniden açıldığı için metro ve tren istasyonlarında yüz maskeleri dağıtmaya başladı.

Geri dönen işçilere ayrıca ekipman paylaşmamaları, eldiven ve maske takmaları ve üç metrelik sosyal mesafeye uymaları söylendi.
İspanya’da barlar, gece kulüpleri, restoranlar gibi diğer işletmeler hala kapalı ve ne zaman açılacakları henüz belli değil.