Anasayfa /  Foto Galeri

İşte YKS'nin ikinci gününde yurttan görüntüler !

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) başladı. Sınav kapsamında, 81 ilde saat 18.30'a kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor.

İşte YKS'nin ikinci gününde yurttan görüntüler ! - Sayfa 1

BOŞ KAĞITLA GELDİ, HAYATININ ŞOKUNU YAŞADI
Sınav başladıktan dakikalar sonra gelen bir genç, koşarken okul kapsında yere düştü. Görevliler tarafından yerden kaldırılarak içeri götürülen genç yapılan kontrolde sınava giriş belgesi yerine boş bir A-4 kağıdı olduğu görüldü. Sınava giriş belgesi olmayan genç okul kapısında geri çevrildi. Sınava alınmayan genç basın mensuplarına yaptığı açıklamada akraba kurbanı olduğunu söyledi.

"BU SAATTEN SONRA OKUMAM"
Kendisinin çalıştığını bu nedenle sınava giriş belgesini çıkarması için kuzenine söylediğini anlatan Görkem Varlık, “Küçük kuzenime sınava giriş belgemi çıkar demiştim. Bana bomboş kağıt vermiş. Katlayıp cebime koymuştum. Kontrol etmemiştim. İçeri girerken kağıdı açtık. Boş olduğunu gördüm. Bu saatten sonra okumam. Bu saatten sonra okul hayatı bitti benim için” dedi.
Akrabalarına tepki gösteren Varlık, basın mensuplarının akşamdan hazırlaman gerekmiyor muydu soruları üzerine ise “Akrabam, güvenmeyeyim mi” dedi.

Görkem Varlık'ın sınav kağıdını istediği kuzeninin ise 4-5 yaşlarında olduğu belirtildi.

İşte YKS'nin ikinci gününde yurttan görüntüler ! - Sayfa 2

ADAYLARIN YARDIMINA YİNE POLİS YETİŞTİ
Bursa'da YKS'ye girecek öğrenciler kimliklerini unutunca soluğu nüfus müdürlüklerinde aldı. Sınav giriş saatine dakikalar kala kimlik çıkartmaya gelen öğrencinin imdadına motorlu trafik polisi yetişti.

Kendi kaskını çıkarıp öğrenciye takan ve motosiklete bindiren polis, geç kalan öğrenciyi sınava yetiştirdi.

İşte YKS'nin ikinci gününde yurttan görüntüler ! - Sayfa 3

YARALI ÖĞRENCİ HASTANEYE DEĞİL SINAVA GİTTİ
İstanbul Maltepe'de de ablasını sınava yetiştirmek isteyen bir motosikletli kaza yaptı. Kazada yaralanan genç kıza ilk müdahaleyi olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptı. Hastaneye gitmeyi kabul etmeyen öğrenciyi sınava polis ekipleri götürdü.

İşte YKS'nin ikinci gününde yurttan görüntüler ! - Sayfa 4

YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'nin (TYT) dün gerçekleştirilmesinin ardından üniversite adayları bugün de Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) heyecanını yaşıyor.