Anasayfa /  Foto Galeri

İşte Türkiye'de de görülen Hindistan varyantı hakkında tüm merak edilenler!

Çift mutasyonlu Hint varyantının bağışıklık sistemini daha kolay aşabildiği belirtiliyor. Peki Hint varyantı daha mı tehlikeli? Hint varyantı ile ilgili merak edilenleri derledik. İşte Hindistan varyantı hakkında tüm merak edilenler!

İşte Türkiye'de de görülen Hindistan varyantı hakkında tüm merak edilenler! - Sayfa 1

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün düzenlenen Bilim Kurulu toplantısından sonra koronavirüsün Hindistan varyantının Türkiye'de de ortaya çıktığını açıkladı. Bakan Koca, koronavirüsün Hindistan mutasyonunun bulaştığı belirlenen 5 kişinin İstanbul'da bulunduklarını ve  karantinaya alındıklarını duyurdu.

İşte Türkiye'de de görülen Hindistan varyantı hakkında tüm merak edilenler! - Sayfa 2

Bunun üzerine gözler yeni varyantın ortaya çıktığı Hindistan'a çevrildi. Hindistan'daki durum ne? Hindistan varyantı ne kadar tehlikeli? İşte merak edilen soruların yanıtları. 

İşte Türkiye'de de görülen Hindistan varyantı hakkında tüm merak edilenler! - Sayfa 3

Nüfusu yaklaşık 1 milyar 380 milyon olan Hindistan'da günlük vaka sayısı 300 bini, günlük can kaybı da 3 bini geçti. Bu vaka artışının temel nedeninin Hindistan'da ortaya çıkan B.1.617 varyantı kaynaklı olup olmadığı henüz bilinmiyor. Ancak bilim insanları etkisinin olabileceği görüşünde. 

İşte Türkiye'de de görülen Hindistan varyantı hakkında tüm merak edilenler! - Sayfa 4

Varyantın nasıl bir etkisi var?

Birçok ülkede enfeksiyonların bir anda yükselmesinin altında yeni varyantların etkisi olduğu bildirildi. Bunların başında, İngiltere örneği var. Bazı bilim insanları, Hint varyantının dünyaya yayılmaya devam edecek bir tür "süper mutasyona" dönüşmüş olmasından endişeli.