Anasayfa /  Foto Galeri

İşte tüm seçim anketi sonuçları! Adil Gür, Gezici, Metropoll, Anar firmalarına göre son oy oranları

İşte tüm seçim anketi sonuçları! Adil Gür, Gezici, Metropoll, Anar firmalarına göre son oy oranları - Sayfa 1

İşte tüm seçim anketi sonuçları! Adil Gür, Gezici, Metropoll, Anar firmalarına göre son oy oranları

İşte tüm seçim anketi sonuçları! Adil Gür, Gezici, Metropoll, Anar firmalarına göre son oy oranları - Sayfa 2

24 Haziran seçimlerine ilişkin son anket sonuçlarını ve firmaların verdiği oy oranlarını derledik. Adil Gür seçimlerin birinci turda biteceğini söylerken diğer anket şirketleri 8 Haziran'daki ikinci tura kalacağını bildiriyorlar. İşte yapılan tüm anketlerin sonuçları; 24 Haziran seçimlerine 3 hafta kala anket sonuçları arkaya arkaya geliyor. Peki 24 Haziran seçimlerini kim kazanır, birinci turda galip çıkmazsa ikinci tura kimler kalır? Sizler için bugüne kadar açıklanan tüm anket sonuçlarını derledik. İşte seçime 3 hafta kala anketlerin işaret ettiği sonuçlar; Adil Gür anket sonuçları : Referandumda şaşan ancak 1 Kasım seçim sonuçlarını doğru bilen tek isim Adil Gür olmuştu. Haliyle Gür'ün anket sonuçları merak ediliyordu. Adil Gür anket verilerini şu sözlerle açıkladı: -"Cumhurbaşkanlığı seçimi 1. turda bitecek. Yüzde 50-55 arasında bir oyla almasını bekliyorum. Size iddialı bir şey söylüyorum. Diyarbakır’da, Mardin’de, Siirt’te, Van’da, Şırnak’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çıkacak oy 1 Kasım’da hatta 16 Nisan’da çıkan oyun üzerinde olacak. SONAR ANKET SONUÇLARI : SONAR Araştırma Şirketi tarafından 26 ilde yapılan cumhurbaşkanlığı son seçim anketine göre Tayyip Erdoğan, yüzde 42’lik oy oranı ile ilk turun birincisi. İlk turda Erdoğan yüzde 42 oy alırken, CHP'nin adayı Muharrem İnce yüzde 21.91 oy ile 2. sırayı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de yüzde 21 oy ile 3. sırayı paylaştı. HDP'nin adayı eski Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş yüzde 11.01, SP lideri Temel Karamollaoğlu'na yüzde 2.10, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e de yüzde 1.98 oy çıktı. Buna göre ilk turu 24 Haziran'da gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlığı seçiminde sonuç alınması, 2. turun yapılacağı 8 Temmuz'a kalacak. Araştırmanın hata payının 0.99–1.81 aralığında olduğu vurgulandı. METROPOLL ANKET SONUÇLARI : MetroPOLL Araştırma'nın anketine göre, kararsızlar dağıtılınca AK Parti'nin oy oranı yüzde 48, CHP'nin oy oranı yüzde 21, MHP'nin yüzde 6, HDP'nin yüzde 10, İYİ Parti'nin oy oranı ise yüzde 12'ye çıktı... En dikkat çekici sonuç ise yüzde 1.5 gibi bir kesimin 'seçimi boykot etme' kararında olması oldu...

İşte tüm seçim anketi sonuçları! Adil Gür, Gezici, Metropoll, Anar firmalarına göre son oy oranları - Sayfa 3

REMRES anket sonuçları : Remres'in 17-23 Mayıs tarihleri arasında yaptığı son kamuoyu araştırmasının sonuçlarına göre; ilk turda AK Parti, MHP ve BBP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı ile CHP, İYİ Parti ve Saadet’in oluşturduğu Millet İttifakı sandıktan başa baş çıkıyor ve seçimler ikinci tura yani 8 Temmuz’a kalıyor. İkinci turda da sonuç değişmiyor. Araştırmanın sonuçlarına göre ‘Kimin başkan olacağını’ yüzde 9’luk ‘kararsız’ kitle belirleyecek. İşte 24 Haziran seçimleri için son anketten rakamlar:

İşte tüm seçim anketi sonuçları! Adil Gür, Gezici, Metropoll, Anar firmalarına göre son oy oranları - Sayfa 4

Remres İkinci tura Erdoğan ve Muharrem İnce kalırsa sonuç ne olur sorusunun yanıtını da araştırmış. Verilere göre Erdoğan yüzde 42.2 oy alırken İnce yüzde 41.9'da kalıyor.