Anasayfa /  Foto Galeri

İşte tatil sonrası çocuğunuzu okula hazırlamanızı kolaylaştıracak 7 öneri

İşte tatil sonrası çocuğunuzu okula hazırlamanızı kolaylaştıracak 7 öneri - Sayfa 1

İşte tatil sonrası çocuğunuzu okula hazırlamanızı kolaylaştıracak 7 öneri

İşte tatil sonrası çocuğunuzu okula hazırlamanızı kolaylaştıracak 7 öneri - Sayfa 2

Yaz tatilinin sonuna yaklaştık. Ebeveynler okul hazırlıkları telaşına düşerken çocukları da okula başlama stresi sarıyor olabilir. Peki çocuğunuzu tatil sonrasına nasıl hazırlamalısınız? İşte tatil sonrası çocuğunuzu okula hazırlamanızı kolaylaştıracak 7 öneri..

İşte tatil sonrası çocuğunuzu okula hazırlamanızı kolaylaştıracak 7 öneri - Sayfa 3

1. Psikolojisini rahatlatın Sınıfların, öğretmenlerin, akranların ve programların bilinmezliklerle dolu kısmı okul yılı başlamadan önce stres yaratabilir ve bu durum özellikle yeni bir okula başlayan öğrenciler için daha sıklıkla geçerlidir. Çocuklarınızla yeni deneyimler hakkında konuşun okulla ilgili faaliyetlerden, spor alanlarından, arkadaşlıklarından bahsedin. Eski okul günlerine ait pozitif anıların anımsanması psikolojik bir rahatlama yaratacaktır.

İşte tatil sonrası çocuğunuzu okula hazırlamanızı kolaylaştıracak 7 öneri - Sayfa 4

2. Yaza bir kutlamayla veda edin Yaz tatili vedası için son bir aile kaçışı ya da haftasonu etkinliği planlayabilirsiniz. Daha düşük tempoda tutacağınız bu aile tatilinde herkesin son üç ay boyunca yaşadığı anıları paylaşmasına izin vermek için zaman ayırın. Haftasonu kaçışının sona ermesi ile okulun ilk günü arasında en az birkaç tam gün kaldığından emin olun.