Anasayfa /  Foto Galeri

İşte son seçim anketi! Hangi parti ne kadar oy alıyor?

Avrasya Araştırma, ittifaksız bir seçim veya çeşitli ittifak modellerine göre oy oranlarının yer aldığı ve meclis dağılımını gösteren anket sonuçlarını paylaştı. İşte detaylar...

İşte son seçim anketi! Hangi parti ne kadar oy alıyor? - Sayfa 1

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, son yapılan anketin sonuçlarını paylaştı.

Araştırma 26 ide, 2 bin 460 kişi ile yapılırken, görüşmeler korona virüsü salgını nedeniyle telefonla gerçekleşti. Hata payı yüzde 2.2 olarak belirtildi. 

Anket sonuçlarında ortaya çıkan veriler şöyle...

İşte son seçim anketi! Hangi parti ne kadar oy alıyor? - Sayfa 2

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, çeşitli ittifak modellerine göre oy oranları ve meclis dağılımını gösteren anket sonuçlarını paylaştı. 'İttifaksız olarak seçim yapılırsa, bugün seçim olursa hangi partiye oy verirsiniz?' sorusuna verilen yanıtlarda AK Parti'nin oy oranı yüzde 34,49, CHP'nin yüzde 30,65 HDP'nin yüzde 10,37, İYİ Parti'nin yüzde 10,25, MHP'nin 8,15, DEVA Partisi'nin yüzde 3,03, Gelecek Partisi'nin yüzde 2,33, Saadet Partisi'nin 0,46 olarak yer alırken diğer partiler ise 0,27 olarak görüldü.

İşte son seçim anketi! Hangi parti ne kadar oy alıyor? - Sayfa 3

Anketten çıkan sonuçlara göre; AK Parti , MHP ve BBP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı yüzde 42.71 oy alırken; CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nden oluşan Millet İttifakı yüzde 40.65; DEVA Partisi ile Gelecek Partisi'nin oluşturduğu ittifak ise yüzde 5,44 oy alıyor. HDP'nin oy oranı ise yüzde 10,9.

İşte son seçim anketi! Hangi parti ne kadar oy alıyor? - Sayfa 4

Bu sonuçlara göre Meclis'teki milletvekili dağılımı şöyle: AK Parti + MHP + BBP: 284CHP + İYİ Parti + Saadet Partisi: 261 HDP: 55