Anasayfa /  Foto Galeri

İşte sokağa çıkma yasağı ve yeni koronavirüs önlemlerinin detayları! 81 ile gönderildi...

Koronavirüs vaka sayısındaki artış nedeniyle Bilim Kurulu, yeni önlemlerin alınmasını tavsiye etmişti. Bugün toplanan Bakanlar Kurulu'nun ardından ulusa seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni kısıtlamaları açıkladı. İçişleri Bakanlığı da 81 ilin valiliğine gönderdiği koronavirüs genelgesiyle yeni kısıtlamaların detaylarını belirledi. İşte 81 ilde uygulanacak yeni kısıtlamalar ve detayları...

İşte sokağa çıkma yasağı ve yeni koronavirüs önlemlerinin detayları! 81 ile gönderildi... - Sayfa 1

İçişleri Bakanlığı, valiliklere gönderdiği "Sokağa Çıkma Kısıtlamaları" konulu genelge kapsamında, yeni bir karar alınıncaya kadar hafta içi saat 21.00-05.00, hafta sonu cuma 21.00'den pazartesi 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağını belirtti.

İşte sokağa çıkma yasağı ve yeni koronavirüs önlemlerinin detayları! 81 ile gönderildi... - Sayfa 2

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde yeni kararların alındığı anımsatıldı.

İşte sokağa çıkma yasağı ve yeni koronavirüs önlemlerinin detayları! 81 ile gönderildi... - Sayfa 3

Yeni bir karar alınıncaya kadar ülke genelinde hafta sonları cuma günleri saat 21.00'de başlayacak, cumartesi ve pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve pazartesi günleri saat 05.00'te tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı bildirilen genelgede, ilk uygulamanın 4 Aralık Cuma günü 21.00'de başlayıp 7 Aralık Pazartesi günü 05.00'te bitecek şekilde tüm vatandaşlar için sokağa çıkma kısıtlaması getirileceği ve bundan sonraki hafta sonlarında da uygulamanın aynı şekilde devam edeceği vurgulandı.

İşte sokağa çıkma yasağı ve yeni koronavirüs önlemlerinin detayları! 81 ile gönderildi... - Sayfa 4

Genelgede, şu ifadelere yer verildi: 
"Sokağa çıkma kısıtlaması süresince üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla belirtilen yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf tutulacaktır.