Anasayfa /  Foto Galeri

İşte pandemiyle değişen meslekler ve en çok talep görecek iş alanları

Sosyal iş ağı platfrormu LinkedIn, 2021'in meslekleriyle ilgili bir rapor yayınladı. Raporda 2020'deki meslek değişimleri ve 2021'de en çok talep görecek mesleklerin listesi yer alıyor. İşte pandemiyle değişen meslekler ve en çok talep görecek iş alanı..

İşte pandemiyle değişen meslekler ve en çok talep görecek iş alanları - Sayfa 1


LinkedIn verileri, 2021'de en çok talep edilen 15 işi ve her pozisyon için gereken en önemli becerileri ortaya çıkarıyor. Raporda talep ve mevcut iş sayısına göre sıralama söz konusu. Aynı zamanda geçen yılın en hızlı büyüyen iş alanlarına da vurgu yapılmış.

İşte pandemiyle değişen meslekler ve en çok talep görecek iş alanları - Sayfa 2

SON 12 AYDA BÜYÜK DEĞİŞİM

Koronavirüs pandemisinin tüm dünyayı etkilemesiyle birlikte iş alanlarında da talepler ve pozisyonlarda değişimler meydana geldi. Raporun önceki baskılarında son 5 yıldaki iş trendlerine odaklanarak inceleme yapılıyordu. Ancak pandeminin de gelişiyle son 12 ayda hızlı bir değişim gözler önüne serildi.

İşte pandemiyle değişen meslekler ve en çok talep görecek iş alanları - Sayfa 3

DİJİTAL BECERİLER ÖNDE

Listede dijital beceriler ön planda yer alıyor. Ancak sadece dijital beceriler değil geleneksel beceriler de listede yer alıyor.

LinkedIn listeyi nisan ve ekim 2020 arasında yıldan yıla en yüksek büyümeyi inceleyerek oluşturdu. İşte 12 aylık değişim sonrası 2021’de en çok aranacak meslekler:

İşte pandemiyle değişen meslekler ve en çok talep görecek iş alanları - Sayfa 4

E-ticaret çalışanı
Kredi ve mortgage uzmanları
Sağlık hizmetlerini destekleyen personel
İş geliştirme ve satış uzmanları
İşyeri çeşitliliği uzmanları