Anasayfa /  Foto Galeri

İşte mutluluğunuzu günden güne sabote eden 8 alışkanlık!

Farkında olmadan sergilediğimiz, bir alışkanlık haline dönüşen bazı davranışlar aslında hayatımızı daha da zorlaştırıyor. Peki bu durumu nasıl fark edebiliriz? Mutlu olmamızı engelleyen bu davranışla neler ve bunlardan nasıl kurtulabiliriz? Aslında cevap çok basit; kendi mutluluğunuzu sabote ettiğiniz alışkanlıkları öğrenerek buna bir son verebilirsiniz. İşte kendimizi sabote ettiğimiz davranışlar...

İşte mutluluğunuzu günden güne sabote eden 8 alışkanlık! - Sayfa 1

Olumsuz duygularla mücadele etmeyin!
Negatif duyguları belli etmememiz gerektiği söylenir. Çocukluk yıllarından itibaren “ağlama” ya da “üzülme” gibi cümleler duyar dururuz. Yavaş yavaş olumsuz duygularımızı nasıl gizleyebileceğimizi öğreniriz ancak bu davranış hayata dair kötü tecrübeler edinmemize sebep olabilir. Uzmanlara göre negatif duygularla mücadele etmek bizi pozitif duygulara karşı da hissizleştiriyor. Kendimizi içten içe olumsuz hisse o kadar kaptırıyoruz ki, olumlu duyguları da yeterince gösterememeye başlıyoruz. Bunun yanı sıra olumsuz duyguları belli etmemek halk tabiriyle “içe atmak” pek çok sağlık sorununa da neden olabiliyor. Bu nedenle onları görmezden gelmek yerine bu duyguları dışa vurun. Ancak üzülerek ya da ağlayarak değil. Sizi keyiflendirecek şeyler yaparak. Yani negatif duygularınızı pozitife çevirin. Dans etmek bu konuda çok işinize yarayabilir.

İşte mutluluğunuzu günden güne sabote eden 8 alışkanlık! - Sayfa 2

Hata yapmanıza izin verin!
Pek çok kişi hata yapmaktan ve başarısız olmaktan korkar Ancak kimi zaman hata yapmadan doğru öğrenilemez. Hayat değiştiren bazı icatlar bile yapılan hataların sonucunda ortaya çıktı. Bu nedenle başarısızlıktan korkmak yerine, kendinize hata yapmak için izin verin. Hata yapmak sizin modunuzu düşürmesin, başarısızlığa karşı bakış açınızı değiştirin. Yeni yolunuzu kolaylaştırmak için, Thomas Edison’un sözlerini hatırlayın; “Başarısız olmadım. Sadece işe yaramayan 10 bin farklı şey buldum ”

İşte mutluluğunuzu günden güne sabote eden 8 alışkanlık! - Sayfa 3

Mağdur olmayı tercih etmeyin!
Diğer insanları veya durumları sorunlarınızın nedeni yapmak mutsuzluğa giden hızlı bir yol. İşe geç kaldığınızda trafik sıkışıklığını ya da harcamalarınız arttığında hayat pahalılığını suçlamak kolay. Ancak mağduru oynamak yerine sorumluluk almaya başladığınızda kendinizi çok daha rahat hissedersiniz. Trafiği bahane etmek yerine erken kalkmayı deneyin. Hayatınızda olan her şeye bu açıdan bakmaya çalıştığınızda, engeller yerine fırsatları görmeye başlayacaksınız.

İşte mutluluğunuzu günden güne sabote eden 8 alışkanlık! - Sayfa 4

Başkalarının düşüncelerini bilemeyeceğinizi kabullenin!
Gün içerisinde aklınızdan pek çok düşünce geçer. Arkadaşlarınızla vakit geçirdiğinizde ya da yeni biriyle tanıştığınızda “Gözlerinde çok aptal görünüyorum” veya “Muhtemelen çok sıkıcı olduğumu düşünüyorlar” gibi şeyler düşünebilirsiniz. Bu hemen hemen hepimizin başına gelen bir durum. Ancak başkalarının düşüncelerini okuyamadığınızı kabul edin. Onların ne düşündüğünü bilemezsiniz. Kendinizi bu tip düşüncelerle üzmek yerine, , insanların sizin için en iyisini düşündüğüne inanın. Bu bakış açısı özgüveninizi artıracak ve daha rahat iletişim kurmanıza yardımcı olacak.