Anasayfa /  Foto Galeri

İşte Koronavirüs salgınında İstanbul, Ankara ve İzmir'de en riskli ilçeler

Koronavirüs İstanbul’da nüfusun yoğun olduğu Bakırköy, Bağcılar, Beşiktaş gibi semtleri kuşatırken, Adalar, Silivri gibi uzak noktalar şanslı. Ankara’da Keçiören ve Yenimahalle’de hem yoğunluk hem de kritik vaka çok. İzmir’de yaklaşık 1500 hasta var, en büyük yoğunluk Konak’ta.

İşte Koronavirüs salgınında İstanbul, Ankara ve İzmir'de en riskli ilçeler - Sayfa 1

İçişleri Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada 45 ilde toplam 156 yerleşim yerinde karantina uygulaması yapıldığı duyuruldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın önceki akşam yaptığı açıklamaya göre ise koronavirüs vaka sayısının yüzde 60’ı İstanbul’da. Sağlık Bakanlığı’nın vaka haritasında İstanbul’da hastalık, yapılaşmanın sık, yeşil alanların az olduğu ilçelerde ve sahil kesiminde yoğunlaşıyor. 

İşte Koronavirüs salgınında İstanbul, Ankara ve İzmir'de en riskli ilçeler - Sayfa 2

Koronavirüs salgını tüm hızıyla sürerken, salgının en çok kalabalık ve yoğun yapılaşma olan ilçelerde kendini gösterdiği ortaya çıktı.

Buna göre 3 büyük şehir; İstanbul, Ankara ve İzmir'de de riskli ilçeler belli oldu.

İşte Koronavirüs salgınında İstanbul, Ankara ve İzmir'de en riskli ilçeler - Sayfa 3

Avrupa Yakası’nda, vaka dağılımı Büyükçekmece ilçe merkezini geçtikten sonra, yazlıkların yoğun, kış nüfusunun düşük olduğu Kumburgaz’a doğru hızla azalıyor. Kamiloba, Celaliye, Selimpaşa, Silivri hattında hastalık yok denecek noktaya yaklaşıyor. 

İşte Koronavirüs salgınında İstanbul, Ankara ve İzmir'de en riskli ilçeler - Sayfa 4

Avrupa yakasının düşük risk gruplu bir başka ilçesi ise kırsal kesime yayılan Çatalca. Koronavirüsü, çok sayıda köyün yer aldığı, ilçe merkezinde de yerleşimin şehre göre nispeten seyrek olduğu Çatalca’yı şimdilik pas geçmiş görünüyor.