İşte insanları bir anda durduk yere mutlu eden olaylar!

Uzun süredir yaşadığımız bu küresel salgın nedeniyle bir mutluluk karmaşası içindeyiz. Çoğu zaman duygularımız değişkenlik gösteriyor. Mutlu olmaya o kadar çok ihtiyacımız var ki, o yüzden bir an önce harekete geçmek enerjimizi yükseltecektir.

Gün içinde hayat akarken bir anda öyle basit bir şey oluverir ki birden gözlerinize kadar gülümsersin. Mutlu olmak bu kadar kolayken zorlaştırmayın. Mutluluk bazen bir anda güneş gibi dağların arkasından parlar. Peki sizi en çok mutlu eden şey nedir?

İşte insanları bir anda durduk yere mutlu eden olaylar!

CEBİNDE UNUTTUĞUN PARA

Paranın getirdiği mutluluğa inananlardan değilim ama yine de şaşırtan anlarda bulunan paralar insanları oldukça mutlu ediyor. Kışlıklardan yazlıklara ya da tam tersi geçişlerde o minik ceplerde bulunan kağıt paralar deli gibi mutlu etmez mi?

İşten eve döndün ve deli gibi acıkmışsın. Buzdolabında taze yapılmış enfes bir yemek seni bekliyor. İşte mutluluğun gizli tarifi. Bunu her zaman başkasından beklememek gerekiyor. Bu mutluluğa kendi yemeklerinizi hafta sonundan yaparak ulaşabilirsin.

YAZ TATİLİNE SON 5 GÜN

Yine bir yaz günü tam gaz çalışırken takvime baktığında yaz tatilinize kalan 5 günü görmek beni olduğu gibi inanıyorum seni de çok mutlu eder. Covid-19 sebebiyle çok sosyalleşemesek te ev kiralama, izole tekne gezileri ve yazlıklar ile tatil olaylarını güvenli hale getirdik gibi düşünüyorum. Getirmeyenlere de dikkatli olması öneririm. Tehlike geçmedi!

FİLM STOKLAYIN!

Evde sıkılıyorsun ve bir film izlemek iyi gelecek gibi aklından geçiyor. Ama her film izlenmiş gibisin. Yeni film bulmak tam bir muamma ve vakit daralıyor. Netflix, Blu Tv gibi platformlarda ne varsa tıklıyorsun. Daha beş dakika geçmeden girişi muhteşem bir kare ile göz gözesin. Birkaç saniye izleyerek yep yeni güzel bir filme başlıyorsun. Daha ne olsun ki! Önden stok yapmalısın. Önümüzdeki akşamlara izlenecek birkaç film önerisi almayı erteleme ve ilerde kullanmak üzere kendine bi kutu mutluluk saklayabilirsin.

Şimdi sıcaklar artıyor. Odada vantilatör ya da klimanın size denk geldiği anda paha biçilemez. Ya bisküvinizi dağıtmadan çaya ya da süte batırıp ağzınıza götürdüğünüz o an işte tam bir superman edasıyla kendinize bir aferin çekin.

Kızlar için mutluluk zamanları da saymakla bitmiyor. Dağılmayan makyaj, iyi geçen bir toplantı, sabah işe giderken 1 dakikada akla gelen kombinler, en sevdiğin kahvenin düzgün yapılması pantolon gibi görünen taytlar, dar olan kıyafetlerin tam oturması ve tabii ki trendyol üzerinden alışveriş yaparken aradığınızı ve bedenini şak diye bulmak.

Mutlu olmak için büyük şeylere ihtiyacımız yok. Küçük şeyleri de mutluluğumuzun bir parçası yapabiliriz. Özellikle bu pandemi döneminde psikolojilerimizi güçlü tutmak için böyle ufak tüyolar ruhunuza iyi gelecektir.

 

Yorumlar