Anasayfa /  Foto Galeri

İşte en çok Türk'ün yaşadığı 20 ülke!

Yurt dışında yaşyan Türkler'in sayısı oldukça fazla. Peki, hangi ülkede ne kadar Türk yaşıyor biliyor musunuz? Dışişleri Bakanlığı dünyada hangi ülkede ne kadar Türk yaşadığını açıkladı. İşte 2020 yılı itibariyle sayılarla Türklerin yaşadığı ülkeler...

İşte en çok Türk'ün yaşadığı 20 ülke! - Sayfa 1

Sadece belirli ülkelerde değil, dünyanın birçok ülkesinde azımsanamayacak sayıda Türk yaşıyor. 152 ülkeyi kapsayan tabloya göre, 5 milyon Türk vatandaşının yurtdışında yaşadığı belirlendi. İşte listede yer alan ilk 20 ülke...

İşte en çok Türk'ün yaşadığı 20 ülke! - Sayfa 2

20- NORVEÇ 
Kuzey Avrupa’nın en özel ülkelerinden Norveç… Ekonomik refahıyla tanındığı kadar doğal güzellikleriyle de insanı kendisine çekiyor. Yeşilin her tonunu barındıran, birçok şelale ve mimari yapıya ev sahipliği yapan ve Kuzey Işıkları’na sahip olan Norveç gidip de dönmek istenmeyen rotalardan… Ülkede yaşayan Türk sayısı: 21 bin.

İşte en çok Türk'ün yaşadığı 20 ülke! - Sayfa 3

19- GÜRCİSTAN 
Son yıllarda eğlence ve gece hayatıyla dikkatleri çeken Gürcistan; doğa, tarih, sanat ve lezzet gibi alanlarda da farklı alternatifler sunuyor. Ülkenin sakin ve huzurlu havası, ucuzluğu ve insanların yardımseverliği burayı cazip kılan özellikler arasında yer alıyor. Gürcistan ülkedeki Türk sayısı: 22 bin.

İşte en çok Türk'ün yaşadığı 20 ülke! - Sayfa 4

18- YUNANİSTAN 
Türkiye’ye yakın konumuyla Yunanistan ve adalar Türk tatil sevenlerin de tercihleri arasında yer alıyor. Akdeniz ikliminin bütün güzelliklerini yaşandığı ülkede yaşayan birçok Türk bulunuyor. Yunanistan'daki Türk sayısı: 25 bin.