Anasayfa /  Foto Galeri

İşte düşük sermaye gerektiren girişimcilik fırsatları...

İşte düşük sermaye gerektiren girişimcilik fırsatları... - Sayfa 1

Maaşlı bir işte çalışmaktan sıkılan, kendi işinin patronu olmak isteyen herkes hayalini gerçekleştirecek olan o fırsatın arayışı içerisinde... Bu arayışta ortak nokta ise bu fırsatların düşük sermayeli oluşu! Sermaye düşük olunca da en büyük fırsatlar, topraktan doğadan geçiyor... Posta'dan Hülya Çaylak, büyük bir çoğunluğu tarım ve hayvancılık sektörlerindeki düşük sermayeli girişimcilik fırsatlarını derledi... Bombus arısı Seralarda sebze ve meyvelerin hormon kullanılmadan döllenmesini sağladığı, verimi artırdığı için kullanımı yaygınlaşıyor. Tarım Bakanlığı, 1 dönüm arazide iki kovan için 120 lira destek veriyor. 1000 metrekareye 2 kovan arı yerleştirildiğinde, arılar 45 günlük ömürleri süresince döllenmeyi sağlıyor. Bombus arısının kovanı 200 lira. Bir kovanda 85-90 arı var. Bir kovandaki arıyla ortalama 2000 metrekare bir serada hormonsuz gıda üretilebiliyor.

İşte düşük sermaye gerektiren girişimcilik fırsatları... - Sayfa 2

Lavanta Bir kere dikilip 10 sene ürün alınabilen lavantada, ilk sene fide masrafı yapıldıktan sonra diğer 9 sene fide veya tohum masrafı olmuyor. İlk sene hasat alınamasa da Türkiye’de çok fazla ekimi yapılmadığı için oldukça kâr getiriyor. KOSGEB desteği de verilen lavanta ekimi için 30 bin lira sermaye yeterli. 1 dönüm araziden 10 kilo lavanta yağı elde edilebiliyor. 1 kilo lavanta yağı 640 liraya satılıyor.

İşte düşük sermaye gerektiren girişimcilik fırsatları... - Sayfa 3

Ceviz Yerli ceviz 7 yılda meyve verirken, yabancı cins ceviz 4 yılda meyve veriyor. 1 dönüme 35 ceviz fidanı dikilebiliyor. Ceviz fidanı ise 10 ile 40 lira arasında değişiyor. Bir ağaç 20-25 kilo ceviz verebiliyor. Cevizin kilosu 15-20 liradan satılıyor. Cevizden verim alana kadar 10 bin liralık masrafı gözden çıkarmalısınız. Ancak meyve verdiği ilk yıl karşılığını alacaksınız. Tarım Bakanlığı da dönüm başına 1000 Tl kredi veriyor ve geri ödemesi 15 yıl sonra yapılabiliyor.

İşte düşük sermaye gerektiren girişimcilik fırsatları... - Sayfa 4

Safran Gıda, ilaç, kozmetik gibi birçok alanda kullanıldığı için ‘mucize bitki’ olarak nitelendiriliyor. 80 bin çiçekten sadece yarım kilogram üretilebilen safranın kilosu 25 bin liradan satılıyor. Gramı da 20 lira. Bir dönümlük bir araziye ekilecek soğan ve gübre için 3 bin lira yeterli. Safran ekimi yapmak isteyenlere Tarım Bakanlığı makine desteği sağlıyor.