Anasayfa /  Foto Galeri

İşte Cumhurbaşkanlığı Hükümet kabinesi! Tam liste isim isim Kim kimdir?

İşte Cumhurbaşkanlığı Hükümet kabinesi! Tam liste isim isim Kim kimdir? - Sayfa 1

Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin ilk kabinesini açıkladı.

İşte Cumhurbaşkanlığı Hükümet kabinesi! Tam liste isim isim Kim kimdir? - Sayfa 2

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk bakanlarını açıkladı. İşte Erdoğan'ın açıklamaları... "Dünyada yönetim sistemini demokratik yollarla değiştirebilen az sayıda ülkeler arasına girmiş bulunuyoruz. Demokrasimiz 15 Temmuz gecesi milletimizin kanı ve canıyla rüştüyle ispat etmiştir. 24 Haziran'da da bu sandıkla sağlanmıştır. Kesin sonuçlara baktığımızda dünyada eşi ve benzeri olmayan bir seçim gerçekleşmiştir. Seçimlerde sandığa giderek iradesini yansıtan 50 milyon vatandaşımızır her birine şükranlarımı sunuyorum. Şahsımı cumhurbaşkanlığına layık gören vatandaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum. Artık 81 milyonun cumhurbaşkanı olarak görevimizi yürüteceğiz. MHP'ye burada başta genel başkan Devlet Bahçeli olmak üzere teşekkür ediyorum. MHP ile işbirliğimizi inşallah Meclis'te de geleceğe dönük olarak sürdüreceğiz. Uzun ve yoğun bir mesainin ürünü olan yeni yönetim sisteminin çalışmalarını geçtiğimiz güne kadar devam ettirdik. Bakan yardımcılarından başlayarak aşağıya doğru yeni yönetim mimarisini tamamladık ve çalışmaya devam ediyoruz. Eski sistemden yeni sisteme geçişin alt yapısı resmi gazetede yayımlandı. Bugün de yemin ederek resmen bu göreve başladık. Hemen ardından da 1 numaralı kararnameyi yayınladık. Yeni yönetim sisteminin çatısını resmen hayata geçirmiş olduk. Ne bizim ne de bizden sonra gelecek olan cumhurbaşkanlarının yürütme hususunda eksiklikler konusunda milletimize karşı öne sürecekleri bahaneleri kalmamıştır. Elbette yasaları Meclis'te uyumla çıkarmak zorundayız. Bakanlarımız ve ekibimizle birlikte gece gündüz çalışacağız. Daha önce de açıkladığımız gibi bakanlık sayımızı 17'ye indirdik. Başkan yardımcımızın dışında 16 bakan bulunuyor. Bakanlıkların bazılarını birleştirdik bazılarını ile tümden lağvettik. Şimdi sizlere kurulan ilk cumhurbaşkanlığı kabinesindeki isimleri açıklamak istiyorum. Kendilerini de buraya davet edeceğim ve yakından tanıma imkanı olacak.

İşte Cumhurbaşkanlığı Hükümet kabinesi! Tam liste isim isim Kim kimdir? - Sayfa 3

İŞTE AÇIKLANAN YENİ KABİNE Devlet başkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkan Yardımcısı: Fuat Oktay Adalet Bakanı: Abdulhamit Gül Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı: Zehra Zümrüt Selçuk Çevre ve Şehircilik Bakanı: Murat Kuru Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Fatih Dönmez Gençlik ve Spor Bakanı: Mehmet Kasapoğlu Hazine ve Maliye Bakanı: Berat Albayrak İçişleri Bakanı: Süleyman Soylu Kültür ve Turizm Bakanı: Mehmet Ersoy Milli Eğitim Bakanı: Ziya Selçuk Milli Savunma Bakanı: Hulusi Akar Sağlık Bakanı: Fahrettin Koca Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Mustafa Varank Tarım ve Orman Bakanı: Bekir Pakdemirli Ticaret Bakanı: Ruhsar Pekçan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Mehmet Cahit Turan

İşte Cumhurbaşkanlığı Hükümet kabinesi! Tam liste isim isim Kim kimdir? - Sayfa 4

Cumhurbaşkanı Yardımcısı- Fuat Oktay Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay kimdir? Fuat Oktay nereli kaç yaşında? Eşi ve çocukları kim? 1964 yılında Yozgat'ın Çekerek ilçesinde doğan Fuat Oktay, 1985 yılında Çukurova Üniversitesi, İşletme Bölümü'nden mezun olduktan sonra üniversitede araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1990 yılında, ABD'de otomotiv sektörünün merkezi olan Detroit'teki Wayne State Üniversitesi'nde imalat mühendisliği ve işletme alanlarında yüksek lisans programlarını tamamladı. Aynı üniversitede endüstri mühendisliği alanında doktora derecesini alarak, havacılık ve otomotiv endüstrisi alanlarında uzmanlaştı. ABD'de kaldığı süre boyunca çeşitli şirketlerde süreç yönetimi danışmanlığı ve proje liderliği yaptı. Ford, General Motors ve Chrysler gibi firmalarda otomotiv endüstrisi üzerine çalışmalarda bulundu. Bu şirketlerde ürün geliştirme ve yalın üretim projelerini yürüttü. Hem kamu hem de özel olmak üzere, birçok şirkete danışmanlık hizmetlerinde bulunan Sayın Oktay, bu şirketlerin bazılarında Genel Müdür, Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlendi. 2000'li yılların başında Türkiye'de yaşanan ekonomik krizde işletmeler bazında kriz yönetimi alanında uzmanlaşmasının yanı sıra Beykent Üniversitesi'nde Dekan Yardımcılığı ve İşletme Bölüm Başkanlığı yaptı.