Anasayfa /  Foto Galeri

İşte Corona'nın çocuklardaki en yaygın belirtileri

İngiliz bilim insanları, çocuklardaki en yaygın yeni tip corona virüs (Covid-19) semptomlarının baş ağrısı, yorgunluk ve yüksek ateş olduğunu belirterek, Covid-19 belirtilerinin yaşa göre düzenlenmesi çağrısında bulundu.

İşte Corona'nın çocuklardaki en yaygın belirtileri - Sayfa 1

İngiltere’de King’s College of London’dan araştırmacılar, yorgunluk, baş ağrısı ve ateşin çocuklarda en yaygın corona virüs semptomları olduğunu ve çok azının öksürük, tat veya koku duyusunu kaybettiğini keşfetti.

İşte Corona'nın çocuklardaki en yaygın belirtileri - Sayfa 2

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) yetişkinler için hazırlanan belirti  listesinde en yaygın semptomlar arasında ateş, kuru öksürük ve yorgunluk yer alıyor, ağrı ve sızı, boğaz ağrısı, ishal, konjunktivit, tat alma veya koku duyusunun kaybı ile baş ağrısı ise daha seyrek semptomlar olarak listeniyor.

İşte Corona'nın çocuklardaki en yaygın belirtileri - Sayfa 3

ÇOCUKLARDAKİ YAYGIN SEMPTOMLAR YETİŞKİNLERDEN FARKLI
Ancak, “Covid-19 Semptomları Uygulaması” arkasındaki ekip, yeni verilerin, hastalığın çocuklarda yetişkinlere kıyasla daha farklı olduğunu gösterdiğini açıkladı.

İşte Corona'nın çocuklardaki en yaygın belirtileri - Sayfa 4

FARKLI YAŞLARDA TEMEL SEMPTOMLARIN NELER OLDUĞUNUN BİLİNMESİ GEREKİYOR
Çalışmayı yöneten Profesör Tim Spector, "İnsanlara ateş, öksürük ve koku duyusu kaybı  ile ilgili takıntılar yerine farklı yaşlarda temel semptomların neler olduğunu anlatmaya başlamamız gerekiyor" dedi.