Anasayfa /  Foto Galeri

İşte CHP'nin CNN Türk'ü boykot etmesine sebep olan 8 önemli olay !

CHP, CNN Türk kanalını boykot ederek hiç bir programa katılmama kararı almıştı. Peki CHP, CNN Türk'ü neden boykot ediyor? İşte CHP'nin CNN Türk'ü boykot etmesine sebep olan 8 önemli olay...

İşte CHP'nin CNN Türk'ü boykot etmesine sebep olan 8 önemli olay ! - Sayfa 1

31 Mayıs gecesi… Tüm Türkiye Taksim’e ve Gezi Parkı‘na odaklandığı sırada herkes o noktadan bir haber alabilmek için televizyonlara sarılmıştı. Ancak milyonlarca seyircisi olan CNN Türk’te “penguen belgeseli” yayımlanıyordu. İstanbul kaynıyor ama CNN Türk, kutuplarda gezip tepkileri soğutmak peşinde koşuyordu. Halkta bir boykot havası esiyordu.

Gezi sürecinde zihnimize bu belgeselle kazınan söz konusu kanal, dün itibariyle ana muhalefet partisi CHP tarafından boykot kararının muhattabı oldu. Peki ama bu boykot sürecine giden yolda CHP’nin kararına mesnet oluşturan olaylar hangileri?

İşte CHP'nin CNN Türk'ü boykot etmesine sebep olan 8 önemli olay ! - Sayfa 2

1. Ekrem İmamoğlu’nun adaylığı sürecinde CNN Türk sunucusu Ahmet Hakan ile yaşadığı “Yunan” polemiği

O günlerde İBB adayı olan İmamoğlu, daha sonra çıktığı bir başka televizyon programında Ahmet Hakan’la yaşadıkları polemiğe ilişkin olarak; “Ben süreçle ilgili konuşacakken Ahmet Hakan bana ‘süremiz doldu’ diyerek yayını erken bitirdi. En azından sözümü bitirmem için 5-10 dakika kadar vakit verebilirdi. Bu programın (Tarafsız Bölge) tekrarı verildiği halde benim katıldığım programın tekrarı da verilmedi” diyerek yayının erken bitirildiğini belirtti.

İşte CHP'nin CNN Türk'ü boykot etmesine sebep olan 8 önemli olay ! - Sayfa 3

2. CNN Türk sunucusu termik santrallere filtre takılmasını eleştirdi

İşte CHP'nin CNN Türk'ü boykot etmesine sebep olan 8 önemli olay ! - Sayfa 4

3. Ahmet Hakan, CHP’li eski vekil Gökhan Günaydın’ın “sesini kıstı”

Kendisi hakkında “haysiyet cellatlığı” yapıldığını düşünen Ziraat Mühendisleri Odası eski Genel Başkanı ve CHP Ankara eski Milletvekili Gökhan Günaydın, Hakan’a yönelik; “orada benim adım geçiyor… Oraya çıkan (yayında olan) adam da haysiyet cellatlığı yapabilir. Ama sizin gazeteci olarak göreviniz burada olmayan bir adamın eğer adını geçiriyorsanız onu canlı yayına bağlayıp ona cevap hakkını tanımak gerekir idi.” diyerek tepkisini gösterince bu tepkiye sinirlenen program sunucusu Hakan da Günaydın’a sert çıktı: “E biz ne yaptık şimdi? …Bize gazetecilik dersi filan vermeyin ya. Bağlandınız işte.” sözleriyle öfkesini gösterdi. “Terbiyesiz herif”lerin havalarda uçuştuğu dakikalarda Hakan; “telefonun sesini kısın.” ifadeleriyle de Günaydın’ın bağlantısını kopardı.