Anasayfa /  Foto Galeri

İşte Ankara'nın ilçe ilçe koronavirüs risk haritası..

Koronavirüs salgını tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de devam ederken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bilim kurulu toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Fahrettin Koca yaptığı açıklamada il il riskli bölgelere dikkat çekerken, Ankara'daki tablonun İstanbul'un iki katı olduğunu ve vaka sayılarının artarak devam ettiğini açıkladı. İşte Ankara ilçelerinde koronavirüs haritasındaki son durum

İşte Ankara'nın ilçe ilçe koronavirüs risk haritası.. - Sayfa 1

Salgının seyrine ilişkin açıklamalarda bulunan Fahrettin Koca, "Ülke genelinde durum kontrol altında. İstanbul'da Trakya'da ve Ege Bölgesi'nde ciddi bir artış yok. Orta Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da maalesef bir artış var. Son dönemde artışın en fazla olduğu illerin başında Ankara geliyor. Yer yer Mardin, Gaziantep, Şanlıurfa ve Batman gibi bazı illerimizde hızlı hasta artışlarına bağlı hastane sıkıntısı yaşandı. Hızlı müdahale ile sorunlar aşılmaktadır. Diyarbakır gibi bazı illerimizde yakın çalışmalarımız sürdürülmektedir." bilgisini verdi.

İşte Ankara'nın ilçe ilçe koronavirüs risk haritası.. - Sayfa 2

ANKARA'DA KISITLAMA OLACAK MI? 
"Türkiye genelinde veya en çok vaka artışı olan Ankara'da kısıtlama olacak mı?" sorusuna Bakan Koca, "Türkiye'de vaka sayısının en fazla olduğu il Ankara. İstanbul'u iki kat oranında geçmiş durumda. Ankara'da tedbirleri artırma çabası içindeyiz." yanıtını verdi.

İşte Ankara'nın ilçe ilçe koronavirüs risk haritası.. - Sayfa 3

Bu konuda birtakım tedbirlerin alındığını vurgulayan Koca, şunları kaydetti: 
"Özellikle mesai kavramı, bununla ilgili gerektiğinde kuruma gelmeden, dönüşümlü olarak, 60 yaş üstü kişilerin kuruma gelmelerini önlemek gibi düzenlemeler birçok ilimizde başladı. Ankara özelinde bu daha yoğun bir şekilde gündeme alındı. Bununla ilgili Pandemi Kurulu da bir karar aldı, biliyorsunuz ama şu an sokağa çıkma kısıtı gibi bir durum gündemimizde yok. Önemli olan tedbirlere uyum konusunda herkesin bir gayret ve çaba içinde olmasını sağlamak olmalı."

İşte Ankara'nın ilçe ilçe koronavirüs risk haritası.. - Sayfa 4

"Ankara'da hastane açısından bir sorunumuz yok" 
"Ankara'daki kapatılan hastaneler açılacak mı?" sorusu üzerine Koca, şu bilgileri verdi: