Anasayfa /  Foto Galeri

İşte 3. doz koronavirüs aşısının yan etkileri

2019'un son günlerinde Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünyanın neredeyse her yerine yayılan Koronavirüse (Kovid-19) Çeyrek milyardan fazla insana bulaştı. Salgın nedeniyle 5 milyonun üzerinde kişi hayatını kaybetti. İngiltere Sağlık Bakanlığı, takviye doz yani 3. dozdan sonra görülen yan etkileri açıkladı.

İşte 3. doz koronavirüs aşısının yan etkileri - Sayfa 1

2019'un son günlerinde Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünyanın neredeyse her yerine yayılan Koronavirüs (Kovid-19) çeyrek milyardan fazla insana bulaştı. Salgın nedeniyle 5 milyonun üzerinde kişi hayatını kaybetti.

İşte 3. doz koronavirüs aşısının yan etkileri - Sayfa 2

Salgının ilk günlerinden beri bilim dünyası Kovid-19'a çare bulmak için sayısız araştırmaya imza attı. Bunun neticesinde pek çok aşı geliştirilmiş durumda.

İşte 3. doz koronavirüs aşısının yan etkileri - Sayfa 3

Dünya genelinde 6 milyar dozdan fazla Kovid-19 aşısı yapıldı. Tabiri caizse bu adımlar ile uzun bir sürenin ardından tünelin ucundaki ışığı görmeye başladık.

İşte 3. doz koronavirüs aşısının yan etkileri - Sayfa 4

Ancak koronavirüs son dönemde Delta varyantı ile gündemde. İlk olarak Hindistan'da görülen bu varyantın orijinal virüsten daha bulaşıcı olduğu bilimsel olarak kanıtlandı.