Anasayfa /  Foto Galeri

İstanbul'u yağmur vurdu! Yollar göle döndü

İstanbul'da kuvvetli sağanak yağış başladı. Kentin birçok noktasında görülen yağmur İstanbullulara zor anlar yaşatıyor. Yağış özellikle Avrupa yakasında oldukça etkili... Bazı yerlerde yolları su bastı. Sağanak sonrası Büyükçekmece, Eyüp ve Karaköy'de alt geçitleri su bastı.

İstanbul'u yağmur vurdu! Yollar göle döndü - Sayfa 1

İstanbul'da beklenen şiddetli yağış sabahın erken saatlerinde başladı. Özellikle Avrupa yakasında etkili olan yağış birçok noktada su birikintileri oluşturdu. Yağışın Anadolu yakasında da yer yer etkili olduğu bilgisi gelirken, art arda gök gürültüsü sesleri tedirginlik yaratıyor.

İstanbul'u yağmur vurdu! Yollar göle döndü - Sayfa 2

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ UYARMIŞTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü dün İstanbullular ve Tekirdağlıları uyarmıştı. İki ilde de kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulunulmuş, hava sıcaklıklarının düşeceği belirtilmişti. Vatandaşlardan tedbirli ve hazırlıklı olmaları istenmişti.

İstanbul'u yağmur vurdu! Yollar göle döndü - Sayfa 3

Meteoroloji'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer almıştı:

Sabah saatlerinde İstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki ilçeleri ile Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor.

Bu nedenle, sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem taşıyor.

İstanbul'u yağmur vurdu! Yollar göle döndü - Sayfa 4

İstanbul'da sağanak sonrası Büyükçekmece, Eyüp ve  Karaköy'de alt geçitleri su bastı.