Anasayfa /  Hava durumu

İstanbullular dikkat! Meteoroloji'den uyarı geldi: Günlerce sürecek...

Türkiye'nin birçok bölgesi yağışlı havanın etkisi altında. Kuvvetli sağanak yağışları nedeniyle sel ve baskınlar yaşandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yeni yağış uyarısı geldi. Meteoroloji'den yapılan uyarılarda İstanbul'un batı bölgeleri ve Trakya için uyarı yapıldı, yağışların başlama saati verildi. Bahar yağışlarının yurt genelinde 9-10 Haziran tarihlerinde de devam edecek.

Abone ol
Abone ol 08 Haziran 2022 20:44

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçeleri ile Trakya için kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Yağışın, yarın öğle saatlerinden itibaren etkili olmasının beklendiği belirtildi.

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce yapılan açıklamada, yarın öğle saatlerinden itibaren İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçeleri ile Trakya'da (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ) beklenen sağanak ve gök gürültülü yağışların yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiği bildirildi. Ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

Yarın (9 Haziran Perşembe) ve cuma, önceki günlerdeki gibi özellikle öğleden sonraları bahar yağışlarının olacağı tahmin ediliyor.

Akdeniz, Eskişehir hariç İç Anadolu ve Karadeniz'in iç kesimlerinde bugün gece saatlerine kadar aralıklarla yerel kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Türkiye'nin Kuzey ve iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağışlar olacak. Ancak cuma günü gece saatlerinden itibaren yurdun kuzeybatısında yeni bir yağış ve serin havanın etkisi altına girecek.

Bu yeni havayla yurdun kuzey ve iç kesimlerine ek olarak pazartesi gününden itibaren Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güneyi hariç her yer yağış alacak. Yağışlar hafta boyunca yine sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacak.

Bugün yeni hava, sıcaklıkta da bir miktar düşme yaratacak.

Cumartesi günü yurdun batısı, pazar günü orta kesimler ve pazartesi günü de doğu kesimlerde sıcaklar hissedilir derecede azalacak.

Sağanak ve gök gürültülü sağanağın özellikle ani sel, su baskını, yıldırım ve dolu yağışına neden olma ihtimali bulunduğu belirtildi.

Bu yağışların, yağış anında, çevresinde şiddetli rüzgarlara ve fırtınaya sebep olabileceği belirtilerek vatandaşların önlemlerini alması istendi.

Yorumlar