Anasayfa /  Güncel /  Gündem

İstanbulkart'ı olanlara çağrı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun'dan İstanbulkart sahiplerine uyarı geldi. İstanbulkart'ı olanlar dikkat. Dolar ve eurodaki artış, İstanbulkart sahiplerine vurdu. Murat Ongun, İstanbulkart'ta maliyetin 35 lirayı bulduğunu belirterek vatandaşlara çağrı yaptı.

Abone ol
Abone ol 20 Aralık 2021 18:20

İBB Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Değerli İstanbullular; Son kur artışlarıyla birlikte, 13 TL olan İstanbulKart'ın maliyeti 35 TL'yi buldu. Vatandaşlarımızı ücretsiz İstanbulKart aplikasyonunu kullanmaya ve mevcut kartlarını korumaya davet ediyoruz." dedi.

Anonim İstanbulkart’ı Nasıl Temin Edilir?

İstanbul genelinde tüm Bireysel ve Kurumsal temsilcilerimizden ya da Biletmatiklerden (Otomatik Dolum/Satış Makineleri) Anonim İstanbulkart’ınızı temin edebilirsiniz.

 Anonim İstanbulkart’a Nasıl Yükleme Yapılır?

Anonim İstanbulkart’ınıza tüm bireysel ve kurumsal temsilcilerden, biletmatiklerden https://bireysel.istanbulkart.istanbul web sitesinden ve İstanbulkart Mobil Uygulama üzerinden yükleme yapabilirsiniz.

Anonim İstanbulkart Nasıl Kullanılır?

Anonim İstanbulkart’ınızı, İstanbulkart Elektronik Ücret Toplama Sistemi’ne entegre tüm üye işyeri ve kuruluşlarda kullanabilirsiniz. Perakende ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren Üye İşyerlerimizin; (İstanbulkart İşlem noktaları) kasalarında İstanbulkart ödemesini yapabileceğiniz kart okuyuculara, toplu ulaşım (Otobüs AŞ, İETT, Metro, Tramvay, Teleferik, Marmaray, Metrobüs, Vapur vb.) araçlarındaki validatör cihazlarına, turnikelerde bulunan kart okuyuculara İstanbulkart’ınızı yaklaştırarak okutmanız yeterlidir. Cihaz o noktadaki işlem ücretini tahsil ederek görsel ve sesli (Geçiş/Tahsilat ekranı ya da Onay Sesi) uyarı verir. Eğer bakiyeniz yeterli değil veya kartınızla ilgili başka bir durum söz konusu ise geçersiz işleme dair görsel ve sesli uyarı alırsınız.

İstanbulkart’ınızı kart okuyucuya sürekli yaklaşık tuttuğunuzda bakiye değeri ardı ardına düşmez. Her tahsilat işlemi için kart ayrı ayrı okutulmalıdır. İstanbulkart’ınızı uzaklaştırıp tekrar yaklaştırdığınızda ikinci tahsilat yapılır. İkinci tahsilatın ücreti İstanbulkart’ınızın türü, bindiğiniz araç, aldığınız hizmet türüne ve üye işyerinin ücretlendirme politikasına bağlıdır. Tahsilat miktarını ve kartınızdaki bakiyeyi kart okuyucu ekranında görebilirsiniz.

Yorumlar