Anasayfa /  Foto Galeri

İstanbulkart’a yeni zorunluluk geldi! ‘kişiselleştirme’ nasıl yapılır?

İstanbulkart'a kişileştirme yapma zorunu hale geldi. İstanbulkart'a kişileştirme yapmayanlar kartlarını kullanamayacak. İşte detaylar...

İstanbulkart’a yeni zorunluluk geldi! ‘kişiselleştirme’ nasıl yapılır? - Sayfa 1

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbulkart sahiplerinin artık kartlarını kendilerine özel hale getirebileceklerini duyurdu. İBB’den yapılan açıklamaya göre, İstanbulkart sahipleri kişiselleştirme işlemiyle birçok market ve mağazada da kullanılan kartlarının kaybolması halinde bakiyelerini koruma altına alabilecek. Kartlarını kişiselleştirenler, ulaşım başta olmak üzere İBB’nin birçok iştiraklerinin kampanyalarından da yararlanabilecek. İstanbulkart kişiselleştirmede son tarih 31 Aralık 2022 olacak. UKOME kararı doğrultusunda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı itibarıyla özel günlerde sunulan ücretsiz geçiş hakkından yalnızca kişiselleştirilmiş kart sahipleri faydalanabilecek. Bu uygulamayla yılbaşından sonra turistler ve yabancı uyruklu kullanıcılar, artık ‘milli ve dini bayramlarda’ ulaşımı ücretsiz kullanamayacak. İstanbulkart'la 150 liralık alışverişe 30 lira da iade yapılacak. İşte detaylar ve kişileştirmenin nasıl yapılacağının yöntemleri...

İstanbulkart’a yeni zorunluluk geldi! ‘kişiselleştirme’ nasıl yapılır? - Sayfa 2

‘KİŞİSELLEŞTİRİLMEYEN KARTLAR ARTIK KULLANILAMAYACAK’

Açıklamada görüşlerine yer verilen BELBİM AŞ Genel Müdürü Nihat Narin, kişiselleşmeyen kartların artık kullanılamayacağını bildirdi. İstanbulkart’ların her birinin kişiye özel olacağını belirten Narin, “Bu sayede kullanıcıların bakiyelerini koruma altına alacağız. Siz kredi kartınızı kaybettiğinizde ne yapıyorsunuz? Hemen bankayı arıyorsunuz ve engelliyorsunuz. Şimdi İstanbulkart’ta böyle bir olay yaşadığınızda rahatlıkla 153’ü arayarak oradaki bakiyenizi güvence altına alabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Kişiselleştirmenin sadece bakiye koruması değil, özel kampanyalardan yararlanmak için de gerekli olduğuna dikkati çeken Nihat Narin, “Kartınızı kişiselleştirirseniz, özel günlerde ulaşımı bedavaya alabilirsiniz. Plajlara, müzelere gitmek gibi birtakım kampanyalarımızdan faydalanabilirsiniz” değerlendirmesinde bulundu.

İstanbulkart’a yeni zorunluluk geldi! ‘kişiselleştirme’ nasıl yapılır? - Sayfa 3

KİŞİSELLEŞTİRME NASIL GERÇEKLEŞTİRİLECEK?

Kartını kişiselleştirmek isteyen yurttaşlar İstanbulkart’ın mobil uygulamasından, www.bireysel.istanbulkart.istanbul ve www.kisisellestirme.istanbulkart.istanbul adreslerinden gerekli bilgileri doldurularak ya da 153’ü arayarak işlemlerini gerçekleştirebilecek.

18 Temmuz’dan sonra satın alınan kartlar kişiselleştirildiği takdirde ilk geçiş ödemesinden sonra 7,67 lira iade edilecek. 1 Eylül’de başlayacak kampanya ile daha önce market alışverişini İstanbulkart ile yapmamış olan kullanıcılara 150 liralık market alışverişlerinin 30 lirası iade edilecek.

İstanbulkart’a yeni zorunluluk geldi! ‘kişiselleştirme’ nasıl yapılır? - Sayfa 4

İSTANBULKART NERELERDE KULLANILIR?

İstanbulkart ile bugüne kadar 2,5 milyon İstanbullu tarafından ulaşım dışı 19 milyon işlem gerçekleşti. Ulaşım dışı ödemelerde ise 12 milyonu marketlerde gerçekleşti. Ulaşım dışı ödeme işlemleri geçen yıla göre 2,5 kat arttı. İstanbulkart ile Getir ve Starbucks uygulamalarında NFC ile bir milyondan fazla işlem yapıldı.

Zincir marketler, kafe-restoranlar, İş Bankası POS’larının geçtiği tüm mağaza ve akaryakıt istasyonları, online alışveriş siteleri, İSPARK, otomatlar ve Halk Bakkallar’da kullanılabilir.