Anasayfa /  Güncel

İstanbul'daki bir hastanede Koronovirüs şüphesi!

İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 19 yaşındaki S.Y. isimli kadının koronavirüs şüphesiyle yatırıldığı ileri sürüldü.

Abone ol
Abone ol 29 Ocak 2020 20:25

Çin'den dünyaya yayılan koronavirüse İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesinde rastlandığı iddia edildi.

Evrensel'in haberine göre, 19 yaşında S.Y isimli bir kadın koronavirüs şüphesiyle Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi.

Hastanın, koronavirüs şüphesiyle enfeksiyon hastalıkları servisine yatırıldığı iddia edildi.

YEŞİL ALAN KARANTİNAYA ALINDI

Acil servisin yeşil alan bölümüne “Coranavirüs şüphesi ile yeşil alan kapatılmıştır. Muayene diğer alanlarda yapılmaktadır" diye yazı yazıldı.

ÖNCE ACİL SERVİSTE TEDAVİ EDİLDİ

Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde enfeksiyon bölümünde yatan hasta önce acil serviste tedavi edildi, buradaki muayenenin ardından enfeksiyon bölümüne yatırıldı. Bu işlemlerden çok sonra sadece yeşil alanın kapatıldığı iddia edildi. Acil servisin diğer bölümleri ise çalışmaya devam ediyor.

BAKANIN AÇIKLADIĞI LİSTEDE YER ALMIYOR

Hastanın koronavirüs şüphesiyle getirilmesine rağmen hastaneye hangi gerekçelerle kabul edildiği bilinmiyor. Çünkü Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi, geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı, koronavirüs için olası vaka durumunda İstanbul'da yönlendirilecek hastaneler listesinde değil.

Koca'nın açıkladığı hastaneler SBÜ Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, SBÜ İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, SBÜ İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi. Koronavirüs şüphesi taşıyan hastaların bu hastanelere yönlendirilmesi gerekiyor.

Çünkü bu hastanelerde karantina bölgeleri oluşturuldu. Hastalık şüphesi taşıyan kişilerin Sağlık Bakanlığının açıkladığı hastanelerin dışında başka bir yerde tedavilerinin kabul edilmesi hastalığın yayılmasına neden olabilir.

Evrensel'in telefonla ulaştığı hastane yönetimi konuyla ilgili bilgi veremeyeceklerini söyledi.

 

KORONAVİRÜS SALGINI

Yeni tip koronavirüs, ilk olarak Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da tespit edilmişti. Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık'ta kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha "gizemli" hastalığın görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı.

Ülkede yeni tip koronavirüse yönelik yürütülen bilimsel çalışmalarda virüsün genetik dizininin Çin'e özgü yarasa ve yılan türlerinden kaynaklandığına dair ilk sonuçlar elde edilmiş, daha sonra salgın sona erinceye kadar ülkede yabani hayvan ticareti yasaklanmıştı.

Virüsün kısa sürede Vuhan'dan diğer kent ve eyaletlere sıçraması nedeniyle 22 Ocak'tan bu yana başta Vuhan olmak üzere Hubey eyaletine bağlı irili ufaklı 17 kentte toplu ulaşım durdurulmuştu.

 

Yorumlar