Anasayfa /  Foto Galeri

İstanbul'da yoğun bakım hastaları için yer bulamıyoruz! Doktorlar hasta seçecek!

Kendisi de koronavirüs tedavisi gören Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Tutluoğlu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında kış ayları için uyarı yaparken, doktorların hasta seçmek zorunda kalabileceğini açıkladı.

İstanbul'da yoğun bakım hastaları için yer bulamıyoruz! Doktorlar hasta seçecek! - Sayfa 1

İstanbul'da yoğun bakım hastaları için yer bulamıyoruz! Doktorlar hasta seçecek!

Kendisi de koronavirüs tedavisi gören Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Tutluoğlu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında kış ayları için uyarı yaparken, doktorların hasta seçmek zorunda kalabileceğini açıkladı.

İstanbul'da yoğun bakım hastaları için yer bulamıyoruz! Doktorlar hasta seçecek! - Sayfa 2

Hasta bakarken koronavirüse yakalanan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Tutluoğlu, şimdi de korona savaşçılarıyla omuz omuza mücadele veriyor. Tutluoğlu'ndan özellikle İstanbul için uyku kaçıracak açıklamalar geldi. Tutluoğlu, "Yurt dışında bazı ülkelerde gördüğümüz olumsuz görüntüleri görebiliriz. Hekimler, hasta seçmek zorunda kalabilir. Örneğin; bir tane yoğun bakım yatağı var. 'Genç hasta mı yaşlı hasta mı hangisini yatıracağım?' kararını vermek zorunda kalmak çok acı bir şey" dedi. 

İstanbul'da yoğun bakım hastaları için yer bulamıyoruz! Doktorlar hasta seçecek! - Sayfa 3

"Hasta seçmek zorunda kalınabilir"
Kış ayının çok zor geçeceğini belirten Prof. Dr. Tutluoğlu şöyle konuştu: "Hekimler, hasta seçmek zorunda kalabilir. Zamanında gerekli önlemler alınmadı. Yorulduk, bitap haldeyiz. Zor bir kış bizi bekliyor. Hekim takviyesine ihtiyaç var."

İstanbul'da yoğun bakım hastaları için yer bulamıyoruz! Doktorlar hasta seçecek! - Sayfa 4

"Yurt dışında bazı ülkelerde gördüğümüz olumsuz görüntüleri görebiliriz. Hekimler, hasta seçmek zorunda kalabilir. Örneğin; bir tane yoğun bakım yatağı var. 'Genç hasta mı yaşlı hasta mı hangisini yatıracağım?' kararını vermek zorunda kalmak çok acı bir şey."