Anasayfa /  Güncel /  3 sayfa-cinayet-kaza

İstanbul'da yaşam koçundan otizmli çocuğa işkence! Tüm gerçek rapora yansıdı!

İstanbul’da O. B. isimli otizmli bir çocuğa yaşam koçu U. D. tarafından spor salonunda adeta işkence uygulandı. Yapılan soruşturmanın ardından U.D.’ye yaralama suçundan dava açıldı. Çocuğa uygulanan şiddet bilirkişi raporuna da yansıdı.

Abone ol
Abone ol 06 Aralık 2019 08:42

İstanbul'da yaşam koçundan otizmli çocuğa işkence!

Otizmli çocuğa yaşam koçluğu yapan U.D. tarafından adeta işkence uygulandı. Birgün'de yer alan habere göre 8 yaşındaki B.Ö. isimli çocuğa ailesi tarafından U.D. adlı yaşam koçu tutuldu. U.D., B.Ö.’yü spor salonuna götürdü. Salonda B.Ö.’ye şiddet uyguladı.

Salonun soyunma odasında öncelikle çocuğun başına vurdu, ardından öne doğru eğdi. Daha sonra U.D., B.Ö.’ye kıyafetlerini giymesini söyledi. B.Ö. yapamayınca U.D. onun karnına dirseğiyle 3 defa vurdu. Daha sonra elindeki havluyu sıktı, kırbaç gibi kullanarak şiddet uygulamaya devam etti.

Bilirkişi kabul etti

B.Ö.’ye şiddet uygulandığını fark eden aile konuyu yargıya taşıdı. U.D. hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. İddianamede B.Ö.’nün darp edildiğinin anlaşıldığı ifade edildi. 60. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından görülen duruşmada U.D. şiddet uygulamadığını ileri sürdü. Bu nedenle spor salonundaki kamera kayıtları incelendi.

Bilirkişi raporunda B.Ö.’ye şiddet uygulandığı ifade edildi. Raporun sonuç metninde şu ifadeler kullanıldı: “Çocuk giyinmekte zorlandıkça şahıs sinirlenerek çocuğa şiddet uygular. Şahsın çocuğa şiddet uygulaması bir kerelik olmayıp, soyunma odasında çocukla birlikte kamera açısında bulunduğu yaklaşık 15 dakika boyunca değişik şekillerde (itme, çekme, dirsek atma, başına vurma, yumruk gösterme vb.) tekrarlı olarak şiddet içerikli davranışlarda bulunur. Çocuğa uyguladığı fiziksel şiddetlerin yanı sıra, bakışlarıyla jest ve mimikleriyle de psikolojik olarak şiddet uyguladığı da görülmüştür. Şahsın çocuğa şiddet uygulamasına etken olan durum gözlemlendiğinde çocuğun tek başına yapmakta zorlandığı işlerin yardım almadan kendi kendine yapmasının beklenmesine karşılık, bu beklentilerin çocuk tarafından tam olarak yerine getirilememesi üzerine şahsın sinirlenerek çocuğa şiddet uygulamaya başladığı anlaşılmıştır.”

14 Kasım günü görülen son duruşmada B.Ö.’nün ailesi eziyet suçundan yargılama istedi. Mahkeme davayı 7 Nisan 2020’ye erteledi.

Yorumlar