Anasayfa /  Güncel /  Gündem

İstanbul’da, ulaşımda zamlı tarifenin ilk günü

Toplu taşımaya yapılan yüzde 40 zam, bugün itibarıyla uygulanmaya başladı. Vatandaşlar, gelen zamlardan şikayetçi olduklarını belirtti.

Abone ol
Abone ol 09 Nisan 2022 17:48

İstanbullular güne, ulaşımda uygulanan zamlı tarifler ile başladı.

Alınan yüzde 40 zam kararı ile bugün itibariyle tam bilet 5.48 liradan 7.67 liraya yükselirken, aylık tam abonman 430 liradan 602 lira oldu.

Yapılan zam, en çok da öğrencilerin tepkisini çekti.

Öğrenci abonmanı 100 lirayı geçti
Öğrenci indirimli bilet ücreti 2,67 liradan 3,74 liraya yükseldi. Ayrıca öğrenci abonman ücreti 100 lirayı geçti. 78 lira olan öğrenci abonmanı, 109 liraya yükseldi.

İşlerine ve okullarına gitmek zorunda olan İstanbullu, ulaşımda yaşanan bu artıştan şikayet etti.

“Mezun olsak daha kötü olacak”
Üniversite öğrencisi Fatih Yıldız, "Ulaşım zamları beni çok etkiliyor. Bilet fiyatları 2.67 liraydı. Ama şu an 3 lirayı geçti. Öğrenci tarifesi abonman 78 liraydı. O da 110 lira oldu. Zamlardan herkes şikayetçi. Mezun olsak daha kötü olacak." dedi.

“Zorunlu olarak öğrenci oldum”
Osman Kuru isimli bir vatandaş ise şu ifadeleri kullandı:

"Ben öğrenci olmak zorunda kaldım. Zorunlu olarak öğrenci oldum. Hem okuyup hem çalışmak çok zor. Ev geçindiriyorum. Baktım ki başa çıkamıyorum. “Başa gelen çekilir” Ben işe girdiğimde bilet fiyatı 2.5 liraydı. En son olarak 7.67 lira oldu. Öğrenci oldum. Bir yıldır da öğrenci akbili kullanıyorum. Memnun değiliz ama başa gelen çekilir."

"Mazot fiyatları bizim belimizi büktü"
Taksi şoförü Atilla Yaman, "Yeni tarife daha bugün başladı. Ama işler düşer. Yolcular ücretleri çok pahalı buluyor. Müşteriler çok zam olmuş diye tepki gösteriyor. Aldığım 7-8 müşteri aynı şeyi söyledi. Şu ana kadar mazota çalışıyorduk. Mazot fiyatları bizim belimizi büktü." dedi.

“Müşteriler sıkıntı yaşayacaklar”
Kerami Yıldız ise, "Şu an taksi sahipleri 900-950 lira yevmiye istiyor. Daha önce 700-750 liraydı. Zam mal sahiplerine yaradı. Bizle bir alakası yok. Birkaç gün sonra bu zamlar bizi de etkileyecek. İleriki zamanlarda müşteriler sıkıntı yaşayacaklar." diye konuştu.

Yorumlar