Anasayfa /  Yerel

İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 3 Şubat İstanbul su kesintisi

İstanbul'da sular ne zaman gelecek? İstanbulluların gündeminde su kesintisi ve İstanbul barajlarının doluluk oranı var. Arıza ve bakım sebebiyle su kesintisi yaşanacak olan ilçeler ve mahalleler ile İstanbul barajlarının güncel doluluk oranları İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından düzenli olarak duyuruluyor. Peki İstanbul'da sular ne zaman gelecek?

Abone ol
Abone ol 03 Şubat 2021 11:30

İstanbul'da sular ne zaman gelecek?

İstanbul'da sular ne zaman, saat kaçta gelecek? sorusunun cevabı gündemde. İSKİ internet sitesinde yer alan bilgiye göre bugün Avrupa yakasında ve Anadolu yakasında su kesintisi yaşayacak. İstanbul'da yaşayan vatandaşlar Avrupa ve Anadolu yakasında su kesintisi yaşayan ilçeler ve mahalleler hakkındaki bilgilendirmeleri takip ediyor. İşte 3 Şubat 2021 İSKİ su kesintisi duyuruları

 

3 ŞUBAT İSTANBUL'DA SULAR NE ZAMAN GELECEK? İSKİ ARIZA VE SU KESİNTİSİ DUYURULARI (GÜNCEL)

 

 

Arıza Kesinti
İlçe : Avcılar
Etkilenen Mahalleler : Tahtakale Mah
Arıza Sebebi : 100 Mm Çaplı Şebeke Hattı Arızası
Başlama Tarihi : 03.02.2021 11:03
Bitiş Tarihi : Çalışmanın tahmini olarak 3.2.2021 tarihinde saat 14:30 civarı bitirilmesi öngörülmektedir.
 

 

 

 

 

Arıza Kesinti
İlçe : Fatih
Etkilenen Mahalleler : İskenderpaşa Mah,Akşemsettin Mah
Arıza Sebebi : 100 Mm Çaplı Şebeke Hattı Arızası
Başlama Tarihi : 03.02.2021 10:00
Bitiş Tarihi : Çalışmanın tahmini olarak 3.2.2021 tarihinde saat 12:00 civarı bitirilmesi öngörülmektedir.
 

 

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, "İstanbul sularının bir kısmı İSKİ barajlarında geliyor, bir kısmı da Melen Çayı veya Yeşilçay, Istranca derelerinden geliyor. Geçtiğimiz 2020 yılı boyunca Aralık harici önceki aylara baktığımız zaman 477 milyon metreküp suyun İstanbul dışından geldiğini görüyoruz. Ve Aralık ayındaki değerlere baktığımız zaman, her ne kadar Aralık ayında alması gereken yağışı almasa da kısmen de bir yağış aldık. Bu yağışın ciddi anlamda İstanbul barajlarına etkisi oldu. Yaklaşık olarak benim yaptığım hesaplara göre 30 milyon metreküp su kazancımız oluştu, su tüketimi azaldı. Sebepleri ise, hafif yağış da olsa buharlaşma azalıyor.

İSTANBUL BARAJLARINDA SON DURUM NE?

Hava soğuk veya nemli geçtiği için su ihtiyacımız azalıyor. Bu zaten barajlardaki suyun azalmasına etkisi var. Aynı şekilde aslında birçok yayında Kasım ayında başlayan su tasarrufu çalışmaları yapıldı. Yaz döneminde 2019 ve 2020 yıllarındaki su tüketimine baktığımız zaman 2020 yılında fazlaydı. Kasım ayında bu değerlere baktığımız zaman 2020 yılında Kasım ayındaki su tüketimi geçen yılın Kasım ayındaki su tüketiminden az olduğu olduğunu görüyoruz. Burada da bu tür yayınların son derece etkili olduğunu görüyoruz" dedi.

Yorumlar