Anasayfa /  Güncel

İstanbul'da sel felaketi ! 1 kişi hayatını kaybetti

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya: Esenyurt'ta 30-32 yaşlarında bir Suriyeli misafirimiz vefat etti.

Abone ol
Abone ol 23 Haziran 2020 18:17

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sel felaketinde bir kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Vali Yerlikaya'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

"İstanbul'da bugün öğleden sonra gerçekten sağanak yağış oldu. İstanbul'da daha önce çok ender görülen iki tane hortum görüldü. Maalesef Esenyurt ilçemizin Pınar Mahallesi 1272 sokakta bodrum katlarına su bastı. Çatalca'da hakeza, Beylikdüzü'nde de çok az bir iki noktada olduğunu arkadaşlarımız söyledi. Birazdan oraya gideceğiz. Çatalca'da hastanede tedavi gören 2 arkadaşımız, Beylikdüzü'nde tedavi gören 2 vatandaşımız, Esenyurt'ta 4 Suriyeli geçici koruma kapsamında misafirimiz var. Maalesef 30-32 yaşlarında Suriyeli misafirimiz vefat etti.

Öncelikle şunu söylemek istiyorum, vefat eden kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Suriyeli yavrucağız başta olmak üzere hastanede tadavi gören vatandaşlarımıza Allah'tan şifa diliyorum. Geçmiş olsun diliyorum. Caddede bodrum katlarda su boşaltması itfaiye, AFAD, Esenyurt Belediye Başkanlığımız, bütün kurumlarımız gerçekten çok çalışıyorlar. Az önce İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile görüştüm. Öncelikle geçmiş olsun dileklerini iletmek istiyorum. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay Bey aradı, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Burada ve diğer yerlerde hasar tespit edilen kaymakamlıklarımız, belediye başkanlarımız gereken yardımı yapacaklar. Bu gece onlara sahip çıkıyoruz. Yarın Çevre Şehircilik Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız ile Haramidere'yi konuşacağız. Aynı sıkıntının bir daha olmaması yönünde kalıcı tedbir almamız lazım. Birinci tedbir şu, sokakta bodrumda yaşam izine konut olarak kullandırılmasına müsaade etmeyeceğiz.

Kullanılamayacak ev eşyasına yardım, çıkabilecekleri yaşam alanlarıyla ilgili kira yardımlarıyla ilgili gereken desteği devletimiz, hükümetimiz, İstanbul Valiliğimiz, kaymakamlığımız elbirliğiyle sahip çıkacağız. Tekrar şehrime, Esenyurtuma, Çatalca'ya, Beylikdüzümüze geçmiş olsun diliyorum. Allah beterinden korusun diyorum."

Yorumlar