Anasayfa /  Foto Galeri

İstanbul'da koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni karar! Artık zorunlu hale geldi!

İstanbul'da koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni karar! İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi bugün Vali Yardımcısı Niyazi Erten başkanlığında toplandı. Toplantıda Corona virüs salgınıyla mücadele kapsamında yeni kararlar alındı.

İstanbul'da koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni karar! Artık zorunlu hale geldi! - Sayfa 1

İstanbul'da İl Hıfzıssıhha Meclis Kararı'nın aldığı yeni kararla 15 Mart'tan itibaren kahvehane, internet kafe, berber, hamam, masaj salonu, düğün salonu, tiyatro ve spor salonları gibi bir çok yere girişte HES kodu zorunluluğu getirildi.

İstanbul'da koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni karar! Artık zorunlu hale geldi! - Sayfa 2

İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi bugün Vali Yardımcısı Niyazi Erten başkanlığında toplandı. Toplantıda Corona virüs salgınıyla mücadele kapsamında yeni kararlar alındı.

15 Mart'tan itibaren geçerli olacak yeni kararlar şu şekilde açıklandı:

İstanbul'da koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni karar! Artık zorunlu hale geldi! - Sayfa 3

1- Tüm kamu kurum ve kuruluşlarının girişlerinde HES kodu kontrollerinin yapılması zorunluluğu olacak.

İstanbul'da koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni karar! Artık zorunlu hale geldi! - Sayfa 4

2- Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm resmi/özel okul ve kurumlara girişlerde; Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında sağlanan entegrasyon ile oluşturulan ve Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) üzerinden ve ayrıca anlık olarak SMS yolu ile risk durumu takibi yapılan öğretmen, öğrenci ve personeller dışında kalan kişiler ve ziyaretçilerin HES kodu kontrolleri yapılacak.