Anasayfa /  Yaşam

İstanbul'da kar yağışı ne zaman sona erecek? İşte yanıtı...

Yaklaşık 5 gündür yurdun önemli kısmında etkili olan karlı ve soğuk hava dalgası bugünden itibaren adım adım batı kesimleri terk edecek. İstanbul'da bu haftanın son karlı günü yaşanacak, kar yarın Doğu Anadolu'da sürse de çarşamba gününden itibaren etki alanı iyice daralacak.

Abone ol
Abone ol 18 Ocak 2021 10:54

Haftalardır beklenen karlı hava dalgası yurttan beyaz manzaralara sahne oldu ve birçok şehirde beyaz örtü oluştu. Meteoroloji’nin tahminlerine göre bugün yurdun batı kesimlerinde kar son kez etkili olacak.

 

VATANDAŞLAR YOLLARDA YÜRÜMEKTE ZORLANDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından İstanbul'da kar yağışı etkili oldu. Sabah saatlerinde aniden bastıran kar yağışı nedeniyle adeta göz gözü görmedi. İşe gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar yollarda yürümekte zorlandı. Görüş mesafesinin azalması nedeniyle sürücüler de trafikte zor anlar yaşadı. İşe gitmek isteyen bazı vatandaşlar ise duraklara sığınarak otobüs bekledi. Öte yandan kar küreme araçları ise ara sokaklarda çalışma yaparak yolları trafiğe açmaya çalışıyor.

İSTANBUL’DA SON KARLI GÜN

İstanbul’un Avrupa Yakası’nın sadece kuzey ve yüksek kesimleri bugün kar yağışından etkilenecek. Anadolu Yakası’nda ise kar yağışı daha geniş bir alanda akşam saatlerine kadar kendini gösterecek.

HAVA SICAKLIKLARI MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINDA

Bugün hava sıcaklıklarının ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor. Yarından itibaren batıda yükselmeye başlayacak olan sıcaklıklar, doğuda daha da düşecek.

 

SERT KIŞ ANADOLU’DA ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bilecik, Kütahya, Antalya, Ankara ve Kırıkkale çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

KAR SAĞANAĞI UYARISI GELDİ

Yağışların, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz kıyıları ile Kocaeli çevrelerinde yer yer gök gürültülü kar sağanağı, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi; Rize ve Artvin kıyıları ile Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur ve yer yer karla karışık yağmur, Bitlis, Şırnak ve Hakkâri çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Yorumlar