Anasayfa /  Güncel

İstanbul'da Kanuni Sultan Süleyman KYK Yurdu'nda protesto

Başakşehir'deki Kanuni Sultan Süleyman KYK yurdunda, bir hafta içinde 3 kez bıçaklı gasp olayının yaşandığını söyleyen öğrenciler barınma koşullarını protesto etti.

Abone ol
Abone ol 20 Ekim 2021 11:01

Başakşehir'deki Kanuni Sultan Süleyman KYK yurdunda, bir hafta içinde 3 kez bıçaklı gasp olayının yaşandığını söyleyen öğrenciler barınma koşullarını protesto etti.

İstanbul Başakşehir'deki Kanuni Sultan Süleyman KYK yurdunda, bir hafta içinde 3 kez bıçaklı gasp olayının yaşandığını söyleyen öğrenciler barınma koşullarının iyileştirilmesi için protesto düzenledi.

Metro ile yurt arasındaki yolda üniversitelilerin bıçaklı saldırıya uğradığı belirtilirken, yemekhane fiyatları ile internet imkanları da protesto edildi.

"Yönetim uyuma, öğrencine sahip çık” sloganı atan üniversiteliler, gasp olaylarına karşı yurt yönetiminin yeterli önlem almadığını aktardı. Öğrenciler, metro ile yurt arasında yolda güvenliğin sağlanmasını ve otobüs seferlerinin artırılması istedi. Protestoya katılan öğrenciler,  taleplerini şöyle sıraladı:

- Yurt ile metro arasında gasp olaylarına karşı otobüs seferleri istiyoruz.

- Yemekhane fiyatlarının düşürülmesini istiyoruz.

- İnternette kotanın kaldırılmasını ve nitelikli hale getirilmesini istiyoruz.

İMAMOĞLU: YAKINDAN İLGİLENECEĞİZ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanuni Sultan Süleyman KYK yurdundaki protestolara ilişkin açıklama yaptı. 'Sorunların çözümü için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını’ belirten İmamoğlu, Twitter paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "İBB olarak öğrencilerin yaşadığı sorunlara çözüm üretmek için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Yakından

ilgileneceğiz."

 

Yorumlar