Anasayfa /  Foto Galeri

İstanbul'da ekmek 5 TL oldu, Halk Ekmek'ten açıklama: Zam mı geliyor?

İTO'den gelen açıklamada ekmek fiyatlarına 21 Haziran tarihinden geçerli olmak üzere zam yapıldığı bilgisi verilmişti. İstanbul'da ekmek fiyatları 5 liraya çıktı. Son zamdan sonra İstanbul halkı İBB'den gelecek habere çevirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Halk Ekmek fiyatlarına zam yapacak mı? Konuyla ilgili açıklama Özgen Nama'dan geldi.

İstanbul'da ekmek 5 TL oldu, Halk Ekmek'ten açıklama: Zam mı geliyor? - Sayfa 1

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Ekmek Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Başkanı Hasan Demir, ekmek fiyatlarına ilişkin açıklama yapmıştı. Demir, “Bugün itibarıyla henüz uygulamaya alan yok ama yarından itibaren Kadıköy, Üsküdar ve Ataşehir’deki fırıncılar ekmeği 5 liradan satacak” demişti. İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin de “Resmi tarifenin üzerinde satış yapmak tabii ki doğru değil ama mevcut satış fiyatlarıyla ekmek üretilemiyor. Zarar eden esnaf üretime devam edebilmek için bizi de pek dinlemiyor” diye konuştu. Gelen bu zamlardan sonra gözler İBB'nin Halk Ekmek'ine çevrildi.

Halk Ekmek de zam yapacak mı?

İstanbul'da ekmek 5 TL oldu, Halk Ekmek'ten açıklama: Zam mı geliyor? - Sayfa 2

İstanbul’da 210 gram ekmeğin fiyatı 5 liraya çıkarken İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 250 gramlık halk ekmeği 2 liradan satmaya devam edeceğini duyurdu. İBB Halk Ekmek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama ise 250 gram halk ekmeğin satışının 2 liradan devam edeceğini bildirdi. Özgen Nama, sosyal medya hesabında bugün yaptığı paylaşımda, "Biz, 250 gr ekmeği 2 TL’den halkımıza ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

İstanbul'da ekmek 5 TL oldu, Halk Ekmek'ten açıklama: Zam mı geliyor? - Sayfa 3

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), şubat ayında Halk Ekmek fiyatına yüzde 60 zam yaparak, 1,25 liradan 2 liraya çıkarmıştı. İBB'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "11 Şubat cuma günü itibarıyla İHE üretimi 250 gr Halk Ekmek 2 TL'den satılacaktır. Kamuoyu bilgisine sunarız" ifadeleri kullanılmıştı.