Anasayfa /  Ekonomi

İstanbul'da ekmeğe büyük zam geldi! Ünlü gazeteci Twitter'dan paylaştı

Sözcü gazeteci yazarı, ünlü gazeteci Uğur Dündar bu akşamdan itibaren İstanbul'da ekmeğin 3,5 lira olduğunu Twitter hesabından paylaştı. Dolar kuru nedeniyle maliyetlerin arttığı belirtilerek İstanbul'da 1 Aralık'tan itibaren simit 3,5 TL’den satılmaya başlanmıştı.

Abone ol
Abone ol 01 Aralık 2021 21:41

İstanbul'da 2.5 TL’den satılan simit, 1 Aralık'tan itibaren (bugün) itibariyle 3.5 TL'den satılmaya başladı. Un-İş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir, "Maliyetler böyle giderse, yakın zamanda simit 5 TL’yi de görebilir. Hükümetin acilen fiyatlara el atması gerekiyor." demişti.

Fırıncıların ekmeğe zam talepleri dile getirilmişti. Bazı ekonomistler, döviz kuru ile artan maliyetlerle ekmeğin 4-5 liraya kadar çıkabileceğini belirtmişti. Kur nedeniyle; gübreye, mazota ve tarımsal ilaçlara gelen zamların yüzde 300'lere vardığı ifade edilmişti.

Sözcü gazeteci yazarı, ünlü gazeteci Uğur Dündar, Twitter hesabından bu akşamdan itibaren ekmeğin İstanbul'da 3,5 liraya satılmaya başlandığını iddia etti.

Yaptığı paylaşımda Dündar, "İstanbul'da bu akşamdan itibaren ekmeğin fiyatı 3,5 lira oldu!.." ifadelerini kullandı.

İşte Dündar'ın yaptığı o paylaşım:

İstanbul, Ankara, Adana'da halk ekmek büfeleri önündeki uzun kuyruklar gündem olmuştu.

 Kasım ayı içerisinde İstanbul'da 2 liradan satılan 230 gram ekmeğe yüzde 25 zam gelmiş 2,5 liraya satılmaya başlanmıştı. İBB'ye bağlı Halk Ekmek Aş. ise ekmeğe zam yapmamıştı. Halk Ekmek büfelerinde ekmek 1,25 liradan satılıyor.

Yorumlar