Anasayfa /  Yaşam

İstanbul ve Ankara'lılara müjde! Bayram boyunca ücretsiz olacak!

İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri toplu taşıma hizmetini, Ramazan Bayramı'nın 3 günü ücretsiz sağlayacak. İstanbul'da İSPARK da ücretsiz kullanılabilecek.

Abone ol
Abone ol 31 Mayıs 2019 11:33

İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri toplu taşıma hizmetini, Ramazan Bayramı'nın 3 günü ücretsiz sağlayacak. İstanbul'da İSPARK da ücretsiz kullanılabilecek.





İstanbul genelinde İstanbulkart ücret entegrasyonuna dahil İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı İETT Otobüsleri, Özel Halk Otobüsleri, metrobüs, nostaljik tramvay ve tünel, Şehir Hatları A.Ş Vapurları, özel deniz toplu ulaşım, Metro İstanbul A.Ş'ye bağlı tramvay, metro, hafif metro ve füniküler, teleferik ve Kadıköy Moda Nostaljik Tramvay araçlarında 3 günlük Ramazan Bayramı süresince ücretsiz seyahat edilebilecek. Ayrıca bayramın ilk 3 günü İBB iştiraki İSPARK’a ait tüm yol üstü otoparklar ücretsiz hizmet verecek.

Bahçe Market indirimli

İBB'ye bağlı Ağaç ve Peyzaj AŞ; Bahçe Market’lerde bayram boyunca tüm ürünlere, yüzde 15 indirim uygulanacak. Bayramın 1. ve 2. günü Karacaahmet ve Zincirlikuyu’da Mini Bahçe Market’ler açılarak İstanbullulara hizmet verilecek.

İstanbul'da müzeler açık

Tüm yerli ve yabancı turistler tarafından ilgiyle ziyaret edilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait müzeler bayram boyunca açık olacak. 

Yerebatan Sarnıcı: 09:00 - 18:30 (Bayramın İlk Günü Açılış 13:00)

Şerefiye Sarnıcı: 09:00 19:00 (Bayramın İlk Günü Açılış 13:00)

Panorama 1453 Tarih Müzesi: Bayramın İlk Günü 12:00-18:00 Diğer Günler ise 10:00-18:00

Türk Dünyası Kültür Mahallesi: Bayramın İlk Günü Kapalı Diğer Bayram Günleri 10:00-17:00

Miniatürk: Bayram Boyunca Her Gün 09.00-19.00 Saatleri Arasında Açık Olacak.

4 kütüphane açık

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, yılın 365 günü hiç kapanmadığı, tüm İstanbullulara hizmet verdiği 4 kütüphanesi Ramazan Bayramı boyunca da açık olacak. Buna göre; 

• Atatürk Kitaplığı – Taksim

• Ahmet Kabaklı Kütüphanesi – Fatih

• Rasim Özdenören Kütüphanesi – Başakşehir

• Muallim Cevdet Kütüphanesi - Kartal

Ramazan Bayramı’nda da 7/24 hizmet verecek.

Ankara'da da ulaşım ücretsiz

Ankara Büyükşehir Belediyesi, EGO Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren toplu taşıma araçlarında Ramazan Bayramı’nda ücretsiz hizmet verecek. Üç gün sürecek Ramazan Bayramı boyunca EGO Otobüsleri, Metro, Ankaray ve Teleferik, başkentlileri ücretsiz olarak taşıyacak.

LGS'ye girecekler ulaşım ücretsiz

İBB, LGS'ye girecek öğrenciler için ulaşım hizmetinin ücretsiz olduğunu8 açıkladı. İBB Beyaz Masa sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, "1 Haziran Cumartesi, "Liseye Geçiş Sınavı" dolayısıyla belgesini gösteren öğrencilerimize ve sınav görevlilerine İETT, Şehir Hatları Vapurları, Metro İstanbul hatları ücretsiz hizmet verecektir." denildi.


Yorumlar