Anasayfa /  Güncel

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan Kurban Bayramı mesajı

İSTANBUL Valisi Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı mesajını fiziken olmasa da kalben sarılacağımızı vurgulayarak Twitter hesabından paylaştı. Vali Yerlikaya, kontrollü hayatın ilk bayramında kurban ibadetinin salgın tedbirleri çerçevesinde gerçekleştirilmesi gerektiğini hatırlattı.

Abone ol
Abone ol 30 Temmuz 2020 20:56

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, mesajında, bayramın sağlık ve güven içerisinde geçirilmesi için gerekli önlemlerin alındığını belirterek, bayramlaşma sırasında temizlik, mesafe ve maske önlemlerine riayet edilmesini istedi.

Vali Yerlikaya mesajında, “Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nı buruk yaşamıştık. Büyüklerimizle, küçüklerimizle, tüm sevdiklerimizle zorunlu olarak kaldığımız evlerimizden bayramlaşmıştık. Hiç alışık değildik, zor oldu ama yine bayramı, bayram olarak yaşadık. Tüm dünyayı sarsan bir salgınla mücadele ederek, kontrollü hayata, çok zahmetler çekerek ulaştık. Kurban Bayramımızı; kontrollü hayatımızın ilk bayramı hem de son bayramı olarak idrak edeceğiz inşallah. Bu bayram da; kalplerimiz kucaklaşacak, gözlerimiz kavuşacak, gönüllerimiz bir olacak Bayramlaşacağız. Gönülden gönüle, gözden göze yol var, yollar var. Fiziken sarılamayacağız, kalben sarılacağız birbirimize. Temizlik, maske, mesafe Bunlardan taviz vermeyeceğiz” dedi.

"Kurban ibadetinizi, salgın tedbirleri gereğince eda etmenizi istirham ediyoruz"

Maske ve sosyal mesafe konusuna dikkat çeken Vali Yerlikaya, “Bayramı, ruhuna, geleneklerimize ve medeniyetimize yaraşır şekilde idrak etmek için biz gerekli tedbirleri aldık. Valiliğimize bağlı kurumlarımız, bayram süresince denetimlerini sürdürecek, görev başında olacak. Sizlerden de kurban ibadetinizi, salgın tedbirleri gereğince temizlik, maske ve mesafe kuralına uyarak eda etmenizi istirham ediyoruz. Kurban Bayramı şehrimize, ülkemize, İslam alemi ve tüm dünyaya; sağlık, huzur ve esenlik getirsin inşallah. Başta Muhterem şehit ailelerimiz ve kahraman gazilerimiz olmak üzere, bütün hemşehrilerimizin bayramını tebrik ediyorum” dedi.

Yorumlar