Anasayfa /  Güncel

İstanbul trafiğini rahatlatacak o kadar çıktı !

İstanbul Esenler'de bulunan eski Baştabya Kışlası arazisinde bulunan tank geçidinin kavşağa dönüştürülmesine karar verildi.

Abone ol
Abone ol 28 Kasım 2019 15:40

İstanbul Esenler'de TSK’nın boşalttığı eski Baştabya Kışlasına ait tank geçidinin şehir içi trafiğini rahatlatacak kavşak olarak değerlendirilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Esenler Belediyesi arasında protokol imzalandı.

Şehir içi trafiğinin özellikle sabah ve akşam saatlerinde büyük yoğunluk yaşadığı bölgede yapılacak kavşağın, ulaşımda büyük kolaylık sağlaması amaçlanıyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 9 Ekim 2019 tarihinde Esenler Belediyesine yaptığı ziyaret sırasında, Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu ile tank geçidinin değerlendirilmesi konusu da görüşüldü.

Eski askeri kışla arazisinin Esenler Belediyesine devredildiğini, askeri arazi ile Esenler yerleşimi arasından TEM Otoyolunun geçtiğini belirten yetkililer, yapılan protokolün önemine vurgu yaparak, "Esenlerin, özellikle Tekstilkent bölgesinin TEM bağlantısını sağlamak için bölgeye bir kavşak yapılması ihtiyacı vardı. Var olan ve atıl durumdaki eski tank geçidinin, yapılacak kavşak için kullanılmasının yararlı olacağına karar verildi ve hemen çalışmalara başlandı.

Tank geçidi kullanılarak yapılacak olan kavşak bölgenin ulaşım ihtiyacına büyük katkı sağlayacağı düşünülmekte. Yapılacak kavşak ile TEM'e çıkış çok daha kolay hale gelecek" ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar