Anasayfa /  Politika

İstanbul seçim sonuçları geçersiz oylar aradaki fark değişti

İstanbul seçim sonuçları herkesin merak konusu. Peki geçersiz oy sayımında son durum ne? Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy farkı gelen verilerle birlikte değişti.

Abone ol
Abone ol 06 Nisan 2019 14:36

İstanbul seçim sonuçları herkesin merak konusu. Peki geçersiz oy sayımında son durum ne? Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy farkı gelen verilerle birlikte değişti.

İSTANBUL'da 16 ilçede geçersiz oy sayımı tamamlandı. Bazı ilçelerde ise oyların tamamı sayılıyor. Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasındaki oy farkı sürekli değişiyor. 

YSK'nın resmi internet sitesindeki verilere göre, dün akşama doğru aradaki fark 18 bin 531 olarak açıklanmıştı. Son gelen bilgilere göre çok az farkla Binali Yıldırım lehine kapandı. 

Aradaki fark 18 bin 223



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yeni Belediye Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu 18 bin 223 oy farkıyla önde gidiyor.

5 ilçede oylar yeniden sayılacak

İstanbul İl Seçim Kurulu, itiraz üzerine Maltepe, Beyoğlu, Beylikdüzü, Şişli ve Kağıthane'de geçersiz oyların yeniden sayılmasını kararlaştırdı.

Kararda, seçim torbasının açılmasından sonra geçersiz oyların ayrı şekilde bağlanıp mühürlenmediği ve diğer oylarla karıştırıldığı veya ilgili tutanaktaki geçersiz oy sayısının tutanakta yazılandan eksik ya da fazla olması ve bu şekilde geçersiz oyların tespitinin mümkün olmadığının anlaşılması durumunda, o sandıkta Büyükşehir Belediye Başkanlığına ilişkin tüm oyların yeniden sayılarak sandık sonuç tutanağının yeniden düzenlenmesi, YSK'nın 3 Nisan 2019 tarihli kararı, 3. maddesi uyarınca yeniden yapılan sayımla ortaya çıkan sonucun tüm siyasi parti ve bağımsız adaylar yönünden geçerli olması gerektiğine oy birliğiyle karar verildiği kaydedildi.

AK Parti' İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, dün Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlarken şu ifadeleri kullanmıştı:

"YSK, mazbatayı kime verirse başkan odur, başka bir şey söylemek yakışık almaz. Fark 18 bin civarına düşmüş durumda, bir yandan da işlemler devam ediyor. Daha sayılacak çok sandık var, daha başka bir bilgi söylememiz kamuoyunu yanıltmak olur. Sayım tamamen yapıldığında işin değişeceği kararındayız. Bazı ilçelerde tüm oylar bazı ilçelerde geçersizler sayılıyor, ben bu fotoğrafa göre konuşuyorum."


Yorumlar