Anasayfa /  Güncel

İstanbul Havalimanı'nda maske satışı patladı ! Büyük korku...

Son günlerde artan Corona virüsü sebebiyle İstanbul Havalimanı'nda maske satışlarında büyük bir artış yaşandı.

Abone ol
Abone ol 30 Ocak 2020 12:00

Corona tehlikesi, maske satışlarını patlattı! Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyayı tehdit eden corona virüsü, vatandaşları tedbir almaya itti. En çok tehlike altında olan uluslararası havalimanı yolcuları virüsten korunmak için maske takmayı tercih ediyor.

İstanbul Havalimanı'ndaki eczanelerde de maskeler yoğun ilgi görüyor. Taleplere yetişmekte zorlanan eczaneler son iki haftalık sürede 10 binin üzerinde maske sattıklarını duyurdu.

TALEPLERE YETİŞEMİYORLAR
Son iki haftada yolcuların koruyucu maskelere yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Eczacı Nurcan Erkul, “Başta Çin olmak üzere Asya ülkelerinde yaşayan insanlar maske kullanmaya alışkın. Corona virüsünden sonra Çin'e gidecek olan vatandaşlar eskiden 2-3 maske alırken, şu an ciddi anlamda maske alıyorlar ve kutu kutu almaya başladılar. Bu da satışlara ciddi anlamda yansımaya başladı. Virüsten sonra 10 bini aşkın maske satışı oldu. Bunun yüzde 50'si filtreli maskeler. Kalan yüzde 50 ise 3 katlı maskeler” diye konuştu.

Taleplere yetişmekte zaman zaman güçlük çektiklerini dile getiren Erkul, “Toptan isteyenler var şu anda. Maskeler ciddi anlamda sıkıntıya girdi. Çünkü bizim alımlarımız da arttı. Bizimle birlikte satış yapan yerlerde alımlar yapmıştır. Biz de şu anda bulmakta zorlanıyoruz ve taleplere yetiştirmekte zorlanıyoruz. Tedarik edemediğimiz zamanlar da oldu. Fiyatlarda artış oldu. Talep doğrultusunda beklenen bir artış oldu. 2 katına çıkan rakamlara ulaşıldı. Bu yüzden satışların bu kadar çok olması karaborsada da sağlıksız ortamlarda üretilen maskeler satılmaya başlandı. Bu maskeler virüslerden korumaz. Bizim önerimiz valfli maskelerin kullanılması, hava sirkülasyonun sağlayan. Sadece bir kullanımlık değil, bir kaç kez kullanılmaya müsaade eden maskelerin kullanılmasını daha sağlıklı buluyoruz. Çin'de maske probleminin ortaya çıktığını duyduk" ifadelerine yer verdi.

Yorumlar