Anasayfa /  Güncel

İstanbul Büyükşehir Belesiyesi'nden ücretsiz ulaşım müjdesi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden İstanbullulara ücretsiz ulaşım müjdesi geldi. Milyonlarca İstanbulluya metrobüs, metro, İETT otobüsleri, vapur ücretsiz... İBB, kısa süre önce yaptığı BELTUR kampanyasıyla günde bin adamı atanlara ücretsiz kahve sunma kararı almıştı. Şimdi o kampanyayı büyüten İBB, bu kez de BELBİM aracılığıyla yaptığı bir kampanyayı duyurdu. Ve yine Yürü Be İstanbul uygulaması üzerinden İstanbul halkına ücretsiz ulaşım imkanı sundu. İşte o ayrıntılar.

Abone ol
Abone ol 16 Kasım 2021 09:15

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sağlıklı yaşama teşvik için Beltur aracılığıyla yeni bir hizmeti daha İstanbul halkına sundu.

Yeni hizmetin adı da "Yürü Be İstanbul" oldu.

BELTUR'dan yapılan duyuruda "Şehrini keşfederken 1.000 adım atan İstanbullulara Beltur’dan kahve hediye! Ücretsiz kahve için “Yürü Be İstanbul” uygulamasını indir, 1.000 adım atarak Beltur Kahve rozetini ve hediyeni kazan" denildi.

Buna göre cep telefonunuza indireceğiniz "Yürü Be İstanbul" uygulaması üzerinden BELTUR şubelerinden ücretsiz kahve içmek mümkün.

Yürü Be İstanbul uygulamasını indirip, günlük 1000 adım attığınız ve bunu da gittiğiniz BELTUR şubesinde ilgili kişilere gösterdiğiniz takdirde ücretsiz kahvenizi alabileceksiniz.

Şimdi de ücretsiz ulaşım hakkı veriyor

İstanhbul Büyükşehir Belediyesi bu kez de başka bir kampanya ile İstanbul halkına ücretsiz ulaşım müödesi verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi şimdi de İBB'nin “Yürü Be İstanbul” mobil uygulaması ile 50.000 adım atan İstanbullular toplu ulaşımda ücretsiz geçiş hakkı imkanı sundu.

50 bin adımın bir haftalık sürede kazanılması şartı var.

Konuyla ilgili duyuru Yürü Be İstanbul adresinden duyuruldu.

Açıklamada, "Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen günlük adım hedefimiz 10.000 adım. Bir haftada 50.000 adım atan ilk 2.500 kişiye Belbim’den ücretsiz tek geçişlik İstanbulkart yüklemesi hediye!" denildi.

Buna göre android ve App Store'den indireceğiniz Yürü Be İstanbul, uygulamasıyla adım atarlarınızı kayıt altına alıp 50 bin adıma ulaştığınız zaman oradan alacağınız kodla BELBİM üzerinden tek geçişlik ücretsiz ulaşım hakkınız olacak.

BELBİM 

BELBİM Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş. İstanbul toplu ulaşımında 1987’den beri Ar-Ge ağırlıklı faaliyet gösteren ‘Elektronik Ücret Toplama Sistemi’nin kurucusudur. Şirketimiz tamamen yerli ve milli yazılım teknolojisi ile bünyesinde geliştirdiği bu sistemi; doğru, güvenli işlem altyapısı ile elektronik para ve ödeme hizmeti olarak çeşitli sektörlere sunmaktadır. Elektronik ücret toplama sistemine entegre her noktada ön ödemeli elektronik para kartı "İstanbulkart" aracılığıyla güvenli, kolay, hızlı ve konforlu ödeme imkânı sağlanmaktadır.

Bu sistem kapsamında Elektronik para medyası olarak "İstanbulkart" BELBİM A.Ş. tarafından 2007 yılında, geliştirilmiştir. İstanbulkart içinde 28 farklı uygulamayı barındırabilen, farklı elektronik para uygulamalarıyla çeşitli iş modelleri geliştirmeye müsait, örnek bir şehir kartı olarak tasarlanmıştır.

BELBİM ELEKTRONİK PARA VE ÖDEME HİZMETLERİ A.Ş.; 6493 Sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun kapsamında faaliyet göstermek üzere,  18.12.2015 tarihinde  BDDK’dan faaliyet izni alarak elektronik para kuruluşuna dönüşmüştür.

Şirketimiz mevcut sistemi elektronik para sistemine dönüştürmek suretiyle İstanbulkart’ın hem toplu taşımanın ücretlendirilmesinde, hem de diğer belediye hizmetleri ile halkın günlük yaşamında ihtiyaç duyacağı alanlarda ödeme aracı olarak kullanılmasını sağlamaktadır.

 

Yorumlar