Anasayfa /  Politika

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde dikkat çeken değişiklik!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Murat Ongun'un görev aldığı sözcülük birimi kapatıldı. Murat Ongun'un geçtiğimiz günlerde Fox TV'deki konuşmaları büyük tepki toplamıştı.

Abone ol
Abone ol 17 Mayıs 2022 21:45

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde büyük değişiklik yapıldı. İBB'de 'Sözcülük' birimi kapatıldı. İBB Sözcüsü Murat Ongun'un pozisyonu açığa düştü.

Ongun'un İletişim Ofisi'nin başına geçeceği öğrenildi. Karadeniz turundan sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaşanan krizle ilgili, "bundan sonra bütün soruların cevabını ben vereceğim" diyerek sinyali vermişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'Doğu Karadeniz Turu' dönüşünde gazetecilerle çektirdiği fotoğraf tartışmalara neden olmuştu. Fox TV'de yayınlanan Çalar Saat Programı sunucusu gazeteci İsmail Küçükkaya fotoğrafa yöneltilen eleştirileri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun'a sorduğunu aktarmıştı.

Küçükkaya, sözkonusu fotoğrafın çekildiği gün Twitter'da 'Trend Topic' olduğunu söyleyerek, "Murat Ongun'a sordum, 'Ne diyorsun tartışmalara' dedim. 'Ağabey' dedi, 'Gezinin ilk bölümü çok iyi geçti' dedi. Anlattı" ifadelerini kullandı.

Ongun'a daha sonra tekrar "Peki, fotoğraf hakkında tartışmalar var. Ne diyorsun bunlara?" dediğini aktaran Küçükkaya şu cevabı aldığını söyledi: "Biz o tartışmaları önemsemiyoruz. Medyanın kendi içindeki tartışmaları olarak görüyoruz. Topu topu 200-300 kişinin kendi aralarındaki yorumlarıdır, eleştirileridir. Biz bunu çok da önemsemiyoruz doğrusu. Twitter'ı çok önemsemiyoruz"

Ongun ayrıca çağrılan isimleri İmamoğlu'nun onayladığını belirterek "Nagehan Alçı çok seviliyor oralarda" ifadesini kullanmış.

Ongun, Hürriyet yazarı Hande Fırat'ın da bu geziye davet edildiğini ancak gelemediğini de aktarmış.

Akşam saatlerinde de İBB'nin Twitter hesabı üzerinden yeni bir açıklama yapan Ongun şöyle dedi: "Biz kamuoyundaki tartışmayı elbette önemsiyoruz. Aksi düşünülebilir mi? Biz o fotoğrafa ilişkin medya tartışmalarını önemsemiyoruz. 200/300 kişi diye kastettiğimiz medyadır."

Murat Ongun'un İBB'nin resmi sitesindeki CV'si şu şekilde:

1975 yılında Ankara’da dünyaya gelen Murat Ongun, ilk ve ortaöğrenimini Giresun’da tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu.Meslek hayatına 1996 yılında, Ankara’da Show Tv Haber Merkezinde muhabir olarak başlayan Ongun, İstanbul’da Star Tv ve ATV haber merkezlerinde de görev aldı.

1999 yılında ABD Dışişleri Bakanlığı’nın resmi davetlisi olarak seçilen iki Türk gazeteciden biri olarak 2 ay boyunca ABD’de ‘Yeni Medya ve Türk-Yunan Çatışma Çözümleri’ üzerine eğitim aldı.

Habertürk TV’nin kurucuları arasında yer alan Ongun kanalda hem yayıncı hem de idareci olarak uzun yıllar çalıştı. Bir süre özel kanallara yapımcılık yaptı. Kurucusu olduğu yaziisleri.com internet sitesiyle dijital haberciliğe devam etti.

2014 yılında Beylikdüzü Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu ile çalışmaya başlayan Ongun bu görevini şimdi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde sürdürmektedir.‘Medyanın İç Savaşı’ isimli bir kitabı bulunan Murat Ongun, Beylikdüzü Voleybol İhtisas Kadın Takımı yöneticisi ve aynı zamanda Voleybol şube sorumlusudur.

İngilizce bilen Murat Ongun evli ve 2 çocuk babasıdır.

Etiketler İBB Murat Ongun
Yorumlar