Anasayfa /  Ekonomi

İşsizlik maaşı ne zaman yatar?

İşsizlik maaşı ne zaman yatacak? Sorusu merak ediliyor. Ocak ayı işsizlik maaşının ödeneceği gün Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklandı. Peki, İşsizlik maaşı ne zaman yatar? İşte tarihi...

Abone ol
Abone ol 02 Şubat 2021 13:23

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra, Zümrüt Selçuk, her ay kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşı ödeme tarihleriyle ilgili vatandaşları bilgilendirici açıklamalar yapıyor. Şubat ayına girdiğimiz günlerde yine vatandaşlar, Ocak ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. 

İŞSİZLİK MAAŞI NE ZAMAN YATACAK 2021?

Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) gibi Aralık ayına ait işsizlik maaşı da Ocak ayı içerisinde yatırılmıştı. Ödemeler KÇÖ ile aynı tarihte 5 Ocak 2021’de yapılmıştı. Şubat ayında yapılacak olan Ocak ayına ait işsizlik maaşı ödemelerinin de ne zaman yapılacağına dair Bakan Selçuk’tan resmi bir açıklama geldi. Bu ödemeler de 5 Şubat 2021 tarihinde yapılacak. 

OCAK AYI İŞSİZLİK MAAŞI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Vatandaşlar, Ocak ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağına dair detaylı bir araştırma içerisinde. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 31 Ocak 2021 tarihinde yaptığı yazılı açıklamada, ödemelerin banka hesaplarına yatırılacağını, IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara da PTT üzerinden ödeme yapılacağını belirtti.

Bakan Selçuk, "İşsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemelerini 5 Şubat 2021 tarihinde hesaplara yatıracağız." ifadesini kullandı.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Ocak ayı içerisinde Aralık ayına ait kısa çalışma ödeneği ödemeleri 5 Ocak 2021 tarihinde yapılmıştı. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Bakan Selçuk, ödemelerin banka hesaplarına yatırılacağını, IBAN bilgileri olmayan vatandaşların ise PTT üzerinden ödemelerini alabileceğini belirtmişti.

Son olarak Şubat ayı başında yapılması beklenen Ocak ayı ödemelerine dair de Bakan Selçuk'tan bir açıklama geldi. Bakan Selçuk yaptığı yazılı açıklamasında ödemelerin 5 Şubat 2021 tarihinde yapılacağını belirtti.

Yorumlar