Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İşsiz Vatandaşların İş Bulma ve Arama Masrafları İçin 775 TL Devlet Yardımı

İş Arama ve Bulma Parası desteği nasıl alınır? Başvuru şartları nedir? Başvurular nereye yapılır?

Abone ol
Abone ol 31 Mart 2019 21:25

Devlet tarafından sağlanan iş arama ve bulma yardımının amacı, iş arayan vatandaşların yol, evrak ve diğer masraflarının karşılanması. Bu destek her vatandaşa verilmiyor. Çeşitli koşulların yer aldığı destek başvuru şartları ise şu şekilde,

Çalışma, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla yapılan desteği almak için vatandaşların sosyal yardım alıyor olmaları gerekiyor. Bunun için vatandaşların Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca yardım alma ve gelir testine girmiş olmaları isteniyor.

Ne Kadar Ödenir?

İş Arama Parası iki şekilde vatandaşlara imkan sağlanıyor. Sosyal Yardım alan vatandaşlar işe Başvuru/Kabul aşaması esnasında bu detsekten faydalanabiliyor.

40 İle 100 TL arasında sağlanan ilk ödemeler senede 3 defa alınabiliyor. İşe başvuru sonrası işe başvuru yapan vatandaşın başvurusu kabul edilirse ikinci bir destek daha alıyor.

Bir sene içinde bir defa sağlanan bu destek 2019 sene için 675 TL. Vatandaşlara işe başvuru esnasında ve başvuru sonrası 775 TL'ye varan bir destek sağlanıyor.

BAŞVURULAR NEREYE NASIL YAPILIR?

Söz konusu destek için başvuruda bulunacak adaylar başvurularını bulundukları ilçe Kaymakamlığı ile Aile Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapacaklar.

Kurumlara giden vatandaşlar başvuru işlemleri gerekli evrakların teslimi ile tamamlanmış olur.


Yorumlar