Anasayfa /  Dünya

İsrail'den koronavirüs salgınına karşı Mossad hamlesi

ABD'nin yüksek tirajlı gazetelerinden New York Times, İsrail'in koronavirüs ile mücadelede Mossad ajanlarını devreye soktuğunu yazdı. Gazetenin haberine göre Mossad, gizli casusluk ekipmanlarının geliştirildiği Bölük 81'i koronavirüs savaşında kullanıyor.

Abone ol
Abone ol 13 Nisan 2020 18:07

ABD merkezli New York Times gazetesi, İsrail istihbarat teşkilatı Mossad'ın, koronavirüsle (Kovid-19) mücadele eden İran'ı yakın bir tehdit olarak görmediğini yazdı. Gazetenin haberinde, birinci önceliği koronavirüsle mücadeleye veren İsrail'de Mossad ajanları da bu yöndeki çalışmalara katkı sağlamaya çalışıyor.

Özellikle Sağlık Bakanı Yaakov Litzman'da koronavirüs tespit edilmesinin ardından Mossad Başkanı Yossi Cohen ve İsrail Ulusal Güvenlik Kurulu Başkanı Meir Ben Shabbat ve Sağlık Bakanlığından üst düzey bazı yetkililer karantinaya gitti. Bu da Mossad ajanlarının dışarından gelen tehditleri göz ardı edip koronavirüsle mücadeleye odaklanmasına neden oldu.

MALZEME İÇİN MOSSAD'A BAŞVURDULAR
Gazetenin haberine göre şubat ayı başlarında İsrail'in en büyük hastanesi Şeba'dan bazı yetkililer solunum cihazı ve diğer malzemelere ihtiyaç duyulduğunu fark etti. Bu süre zarfında hastanenin genel müdürü Prof. Yitşak Kreiss, Mossad Başkanı Yossi Kohen ile ortak bir arkadaşının düzenlediği özel bir etkinlikte bir araya geldi.

Bu görüşmeden sonra Cohen, Mossad'In sağlık sistemine nasıl katkı sağlayabileceğini değerlendirmeye başladı.

Profesör Kreiss, Cohen'e en acil ekipmanların listesini verdi ve Mossad, gereken malzemeleri bulmak için uluslararası ağını etkinleştirmeye başladı.

Etiketler İsrail Koronavirüs
Yorumlar