Anasayfa /  Güncel

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı'ndan açıklama

Mekke'de geçtiğimiz hafta yaşanan iki Türk kafilenin arbedesi hakkında ortaya atılan iddiaların ardından İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı'ndan açıklama geldi.

Abone ol
Abone ol 02 Mayıs 2017 19:15

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı, Mekke'de yaşandığı iddia edilen arbede ile ilgili açıklama yaptı.

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı'nın yazılı açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Bir süredir medyada yer alan ve kamuoyunda tereddütlere yol açan, İsmailağa Cemaatinden iki grup arasında Mekke-i Mükerreme’de yaşandığı iddia edilen elim hâdiseden, her duyarlı Müslüman gibi biz de fevkalâde müteessir olmuş bulunmaktayız.

Öncelikle bilinmelidir ki; ısrarla sürdürdükleri fitne, fesad ve istismâr faaliyetleri dolayısıyla, bizzat Efendi Hazretlerimiz tarafından cemaatle ilişiği kesilen ve 'Fatih Medreseleri' ve 'Masum Bayraktar' adıyla faaliyetlerine devam eden bu fesad çevresinin, tarafımızdan pek çok kez İsmailağa Cemaatinin merkezî irâdesi, faaliyetleri, rûhu ve mânâsı ile hiçbir münasebetlerinin bulunmadığına dâir kamuoyuna açıklamalar yapılmıştır ve hukûkî tâkipler de hâlen devam etmektedir.

Cemaatimize yakınlıkları ve mânevî bağlılıkları ile bilinen Kıyam-Der mensuplarına karşı Masum Bayraktar taraftarlarının kışkırtması, tâcizi ve taarruzlarıyla yaşanan arbedenin, câmiamız ve cemaatimizle hiçbir münâsebeti olmadığı gibi câmiamızın îtibârına ve hükmî şahsiyetine zarar verici olduğu ve duyarlı insanlarımızda endişeye yol açtığı açıktır.

Kötü niyetli istismarcılar...

Kıyafetleri ve ifâde tarzları ile zihinlerde İsmailağa Cemaatini temsil ve ilzâm edici oldukları düşüncesi ve hissiyâtını uyandırmaya çalışanların sebep oldukları fitne ve fesâdın en tehlikelisi şüphesiz ki; bugünlerde cemaat muhalifliğini bu yanlış örnekler üzerinden bütün cemaatlere teşmîl etmek isteyen kötü niyetli istismarcılara aradıkları fırsatları cömertçe sunmuş olmalarıdır. Bu ancak taammüden yapılacak kadar vebâli ödenemeyecek vahim bir hatadır."


Etiketler Cemaat mekkedekavga
Yorumlar