Anasayfa /  Popüler  /  Kim kimdir

İsmail Türüt kimdir? Kaç yaşında?

İsmail Türüt kimdir sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Rize'nin Ambarlık köyünde dünyaya gelen İsmail Türüt kariyeri boyunca 30'dan fazla albüm çıkardı. Türkiye ve yurt dışında en fazla konser veren sanatçılardan biri olan İsmail Türüt hayatı ve kariyeri hakkında tüm bilgiler haberimizde bulabilirsiniz.

Abone ol
Abone ol 23 Mart 2022 13:04

İsmail Türüt, TRT 1 ekranında yayımlanan Alişan'la Hayata Gülümse programına konuk oluyor. İsmail Türüt 1965 yılında Rize'de dünyaya geldi.

İlk albümünü 1982 yılında Laz Uşağı adıyla çıkaran İsmail Türüt Karadeniz müziğinin sevilen isimlerinden biridir. İşte İsmail Türüt hayatı kariyeri şarkıları ve albümleri hakkında merak edilen tüm bilgiler...

İSMAİL TÜRÜT KİMDİR KAÇ YAŞINDA?

 İsmail Türüt 8 Haziran 1965 yılında, Ambarlık, Rize'de dünyaya geldi. Türk halk müziği sanatçısı. 30'un üzerinde albümü bulunmaktadır. 1990'lı yıllardan sonra Erkan Ocaklı, Adnan Yılmaz ve Cengiz Kurtoğlu ile beraber birçok kaset yapmışlardır.

8 Haziran 1965 yılında Rize Merkez Ambarlık Köyünde üçü erkek, biri kız olmak üzere dört çocuklu bir ailenin, ikinci büyük çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokulu, köyü olan Ambarlık'ta, Ambarlık İlkokulunda bitirdi. Ayşe Türüt ile 1996 yılında evlenen ve 2014 yılında boşanan İsmail Türüt, Deniz, Yasemin, Miraç ve Nazlıcan adında 4 çocuk babasıdır.

1982 yılında Laz Uşağı ile adlı ilk albümünü çıkardı. Kanal 7, TGRT, Flash TV ve Vizyon Türk TV'de Türüt Show'u ile Kanal 7 ve Flash TV'de Fıkralarla Türkiye ve TGRT'de Tirvana ve Kanal 7'de Naber Bacanak adlı dizide başrol'ü oynadı. Türkiye’de yurt içi ve yurt dışında olmak üzere

en çok konser veren 5 sanatçıdan bir tanesidir. 2000'de 6. Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde "En İyi Halk Müziği Erkek" ödülünü kazandı. 2010 yılında Kırktan Sonra albümü piyasa Türkiye ve yurt dışında birçok Avrupa ülkesinde satışa sunuldu.

Mayıs 2001 yılında İsmail Türüt, sahnede şarkı söylerken bacağından vuruldu. Kendisi vuran Tolga Bilgi'nin olaydan 8 ay öncede Arto'yu vurduğu ortaya çıktı.

 İSMAİL TÜRÜT ŞARKILARI VE ALBÜMLERİ

Albümleri

Laz Uşağı

Şenayım

Lazmısın Çerkezmisin

Komşu Kızı - Ayrılık Acısı

Ondan Kaynana Olmaz

Çay Güzeli

Güzellere Bayram Var

Hamsi

Kara Sevdalı Fatma

Zorla Güzellik Olmaz

Oy Canan

Akıllı Ol

Hamsi Gözlüm

Sosyete Kızı Suzan

Mahkeme

Reis -Kaderi Ben Yazmadım

Yakışır

Gönül Yarası

Oy Gelin

Davacıyım - Belalı Damat

Karadeniz Sofrası

Kriz

Piryoz

Piryoz 2

Deli Zekiye

Dünya Tatlısı

Kırktan Sonra

Dört Mevsim (2014)

 

Yorumlar