Anasayfa /  Ekonomi

İslam Memiş, ucuza tatil yapmanın püf noktalarını açıkladı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu kez bambaşka bir konuda tatile çıkacak olan vatandaşları uyardı ve çok önemli tavsiyeler verdi. Tatil öncesi bütçe planlama yapılması gerektiği konusunda tavsiyede bulunan Memiş, sigortaya güvenerek tatile çıkmanın yanlış olduğu konusunda uyarıda bulundu. İslam Memiş, tatile çıkmak isteyenlere ise ucuz tatilin adresini açıkladı ve bu konuda örnekler verdi. İşte İslam Memiş'un Kurban Bayramı öncesi vatandaşa tatil tavsiyesi...

Abone ol
Abone ol 05 Temmuz 2022 21:45

Yazın gelişi ile birlikte tatile çıkma isteği de insanların içinde oluşmaya başladı. Özellikle Kurban Bayramı ve beraberinde gelecek olan dokuz günlük tatil dönemi yaklaşırken tatile çıkmak kadar tatile çıkarken varlıklarımıza ne olacağını da düşünmek gerekiyor. Tatil öncesi ekonomik planlama yapmak isteyenler için ise beklenen tavsiyeler Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafından açıklandı.

Birbilenesorduk'a konuşan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafından yapılan açıklamalar tatile çıkacaklar için ise büyük önem taşıyor.

Tatile çıkarken bütçe kontrolü yapmayı unutmayın

Tatil dönemi yaklaşırken tatile çıkacak vatandaşlar için günümüzde en önemli durumlardan biri yapılan harcamalar. Daha keyifli bir tatil geçirmek isterken sürpriz masraflar ve bu gibi hesaba katılmamış ödemeler sonucu tatilden keyif almak zorlaşabiliyor. Altın ve Patra Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise bu duruma karşı mutlaka bütçe kontrolü yapılması gerektiğini belirtti. İslam Memiş, ”Biliyorsunuz yüksek bir enflasyon var hayat oldukça pahalı ve bütçe kontrolü özellikle hane halkı için çok önemli olmaya devam ediyor. Bu süreçte tatile çıkmadan önce yapabileceğimiz harcamaları ve yapabileceğimiz harcamalara önceden bir bütçe hazırlamamız gerekiyor. O bütçeye de sadık kalarak tatilimizi tamamlamamız gerekiyor.” dedi.

Tatile çıkacağınız bölgeyi araştırmak yardımcı olabilir

Tatile çıkacaklar için ekonomi tavsiyelerinde bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, tatile gitmeden önce mutlaka gidilecek yer ile ilgili bilgi edinilmesi gerektiğine değindi. Tatile çıkacaklar için verdiği tavsiyeler içerisinde İslam Memiş bu konu ile ilgili ”tatile çıkmadan önce tatile gideceğimiz bölgenin koşullarını, imkanlarını, ulaşımı hangi tarafta daha kolay veya nerede daha ucuz bir şekilde gezebiliriz, nelerden faydalanabiliriz gibi plan programı yaparsak tatilimiz biraz daha bütçe anlamından rahat geçebilir. ” ifadelerini kullandı.

Ucuz tatil için kamu kurum kamplarını kullanın

Daha ucuz bir tatil geçirmek ve konaklama konusunda zorlanmadan tatilini tamamlamak isteyenler için de tavsiyelerde bulunan İslam Memiş, Türkiye kurum ve kuruluşlarının ve STK’ların otelleri olduğunu belirtti. Bu otel ve misafirhanelerde fiyatalrın oldukça ucuz olduğunu belirten İslam Memiş, konu ile ilgili ” Özellikle Türkiye’nin bütün bölgelerinde kamu kurum ve kuruluşlarının STK’ların ciddi anlamda tertemiz ve ciddi anlamda çok lüks diyebileceğimiz otelleri, misafirhaneleri var. 5 yıldızlı otel takıntısı olmayan arkadaşlar da Türkiye’nin bütün bölgelerindeki kamu kurum ve kuruluşlarının otellerini, misafirhanelerine değerlendirebilirler. Buradaki konaklama ücretlerinin çok ciddi anlamda ucuz olduğunu da biliyoruz ve bütün Türkiye genelinde bu konaklamalar çoğu zaman tercih ediliyor ama ilk kez duyan arkadaşlarımız varsa Türkiye genelinde kamu kurum ve kuruluşlarının ve STK’ların misafirhaneleri vardır bunlardan faydalanmak önemlidir.” şeklinde yorumlarda bulundu.

Tatile çıkarken birikimlerinizi de koruyun

Tatile çıkacak vatandaşlara verdiği tavsiyeler kapsamında, evlerde tutulan fiziki varlıklar ile ilgili de konuşan İslam Memiş, en doğru olanın bu gibi fiziki varlıkları tatile çıkmadan önce koruma altına almak olduğunu belirtti. İslam Memiş ”Bankadan kasa kiralayabilirsiniz ya da güvendiğiniz eşiniz olsun akrabanız her kimse fotoğraflarını çekmek suretiyle notunu tutmak suretiyle güvendiğiniz bir insana geçici olarak da bırakabilirsiniz. Ama önemli olan bence fiziki birikimleri veya tasarruflarınızı değerli eşyalarınızı evde bırakmadan gitmek gerekiyor.” uyarısında bulundu.

Bu düşünce çok yanlış

İslam Memiş, yaptığı açıklamalarda sigortaya güvenerek tatile çıkmanın yanlış bir düşünce olduğunu dile getirdi. Evde bırakılan fiziki varlıkları sigortaya güvenerek korumasız şekilde bırakmamak gerektiğini dile getiren İslam Memiş, ”Her ne kadar sigortam var deseniz de sigortadan faydalanmanız için mutlaka detaylı bir bilgilendirme ihtiyacınız var. O sizin sigorta şirketinizin kasa şarjını içindeki ziynet eşyalarını veya nakit paraların miktarını mutlaka öğrenmeniz gerekiyor işte benim sigortam var ben gönül rahatlığıyla çıkabilirim çalınırsa çalınsın düşüncesi çok yanlış.” şeklinde konuştu.

Yorumlar