Anasayfa /  Ekonomi

İslam Memiş Altın ve Gümüş hakkında açıklamalarda bulundu.

Finans Analisti İslam Memiş, son dönem düşüşüyle gündemde olan altın fiyatlarına ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı. "Ucuz altın ve gümüş bitti başınızın çaresine bakın!" diyen Memiş, yatırımcıları uyardı. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 06 Mayıs 2022 15:47

Koronavirüs salgını ile geçen 2021 yılının Aralık ayından bu yana yükseliş trendinde olan altın fiyatlarına ilişkin yatırımcıları yakından ilgilendiren bir uyarı geldi. Finans Analisti İslam Memiş, son dönem düşüşüyle tedirgin altın fiyatları için "Ucuz altın ve gümüş bitti başınızın çaresine bakın!" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon yıllık bazda 69.97'ye yükselmesi piyasalarda ateşi yükseltti. Analistlerden altın fiyatlarında Rusya Ukrayna operasyonlarının ardından Fed'in etkisiyle gelen düşüşe ilişkin değerlendirmelere gelmeye devam ediyor.

Finans Analisti İslam Memiş, gram altında bundan sonra düşüşün zor olacağını söyledi.

Altın alanların Haziran ve Temmuz ayını beklemesi gerektiğini belirten İslam Memiş, şunları söyledi.
"Bildiğiniz gibi Nisan’da 4 kez kademeli alım yapmayı, alım işini Mayıs’a bırakmayacağımı, Mayıs-Temmuz aylarında yeni zirveler için bekleme moduna geçeceğimi sık sık ifade etmiştim. Dolar karşısında aşırı değer kaybeden bu fiyatlamalar benim nazarımda dip seviyelerdir. Mayıs-Haziran-Temmuz ayları benim bekleme ayımdır. Sürpriz geri çekilmeler olursa tüm imkanlarımı kullanıp ilave etmek için çaba göstereceğim."

Yorumlar