Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İşkur'dan lise mezunu büro memuru alımı yapılacak !

İŞKUR üzerinden offis ortamında çalışmak isteyen adayların en çok başvuru yaptığı kadroların başında büro memuru alımı kadrosu geliyor. Adaylar office programlarına hakim olması ve lise mezunu olması alımlardan istenilen şartlar arasında.

Abone ol
Abone ol 27 Şubat 2020 23:08

Türkiye genelindeki bir çok ilanlarına başvuru yapacak adaylar büro ortamındaki işlere daha fazla ilgi duymaktalar. Bu bağlamda offis işlerinde istihdam edilmek üzere gerek kariyer portalları üzerinden gerek işkur üzerinden ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden açıklanan ilanlarda; Muhasebeci alımı, Büro memuru, Ambar memuru, veri giriş personeli kadrolarında çok sayıda açık iş ilanı bulunuyor.

797 BÜRO MEMURU ALIMI;

İŞKUR büro memuru alımlarında genel başvuru şartlarında adayların 18 yaşında olmaları gerekmektedir. Buna göre office programlarına hakim olmak, eğitim düzeyinde en az lise ve dengi okullardan mezun olmak, askerlik ile ilişiği olmamak gerekmektedir. Tecrübe şartını taşıyan adaylar bu alımlarda öncelik sahibi olacaklardır. Kamu ilanlarına başvuru yapacak adayların kamu haklarından mahrum olmamaları, güvenlik ve arşiv araştırmalarından olumlu olmaları, KPSS şartlarını taşıyor olmaları gerekli olacak.

KAMU KURUMLARINA BÜRO PERSONELİ ALIMLARI;

TÜBİTAK Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma kurumuna 7 büro memuru alımı yapılacak. Bu alımlardan iki ilanda Meslek Yüksekokullarından mezun olmak gerekmektedir. .TÜBİTAK İş Başvuru Formu, Özgeçmiş, Diploma fotokopisi, Askerlik Durum Belgesi, KPSS Belgesi istenilecektir. TÜBİTAK alımlarına başvuru ayapcak adayların T.C. vatandaşı olmaları, kamu haklarından mahrum olmamaları, devlet memurları olmasına engel bir suç kaydının olmaması, askerlik ile ilişiği olmaması, sorumluluk sahibi ve dikkatli olabilmeleri, ekip çalışmalarına yatkın olmaları gerekmektedir.

İş tecrübesine sahip olmayan ve eğitimlerini yeni tamamlayım bu kadrolarda görev yapacak adaylar özel sektörde asgari ücret düzeyinde maaş hakları olur. Görev yaptıkları firmaların yemek, servis, özel sağlık sigortası gibi diğer sosyal haklardan yararlanabilirler. Tecrübe şartlarını taşıyan personel adayları alım yapan kurum ve firmalara göre maaş haklarında farklılıklar olabilir.

Yorumlar